IWG, unul dintre cei mai importanti jucatori din regiune pe piata spatiilor de lucru flexibile, a lansat o schema de franciza in Romania, prin intermediul careia va permite operatorilor romani de profil sa intre in industria solutiilor de lucru flexibile.

"In intreaga lume, trei din zece cladiri de pe fiecare strada principala ar putea oferi o noua oportunitate de franciza in urmatorii ani. Piata de birouri all-inclusive este una dintre cele mai interesante piete in crestere la nivel global si urmatoarea frontiera pentru operatorii de franciza. Suntem incantati sa stabilim parteneriate cu noi operatori de franciza pentru a oferi beneficiile muncii flexibile catre cat mai multe persoane si companii din Romania", spune Arpad Szanto, network development director SEE, al companiei.

Potrivit IWG, spatiile de lucru flexibile, adesea cunoscute sub denumirea de coworking, au devenit in ultimii ani o industrie cu o rata de crestere accelerata. Termenul se refera la spatii de birouri, sali de intalnire si zone de coworking care pot fi inchiriate pentru perioade care variaza de la o ora la cativa ani.

IWG arata, pe baza unor estimari, ca aceasta industrie va creste cu 24% in fiecare an. "Pana in 2020, 50% din forta de munca va lucra remote in cele mai multe cazuri. In 2022, previziunile indica o forta de munca mobila de 1,87 miliarde de oameni la nivel global. Acesta este si motivul pentru care gigantul imobiliar JLL estimeaza ca pana in anul 2030, 30% din spatiile imobiliare corporative ar putea fi spatii de lucru flexibile".

Conform unui studiu recent realizat de IWG, aproximativ 60% dintre angajatii romani lucreaza remote cel putin o data pe saptamana, iar peste 80% din companii considera ca un spatiu de lucru flexibil ar avea un impact direct in cresetera afacerii (91%), in maximizarea profitului si mentinerea competitivitatii (87%), ca le-ar oferi posibilitatea sa extinda afacerea in piete noi, sa recruteze si sa mentina talentele in organizatie (84%). La studiu au participat 200 de respondenti din Romania, deopotriva angajatori si angajati.

Citeste si:
Ce vor sa aiba la munca romanii care lucreaza in birouri
Ce ii intereseaza pe romanii...

Cu brand-uri precum Regus si Spaces, IWG este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata furnizorilor de spatii de lucru flexible, cu o retea de peste 3.300 de centre in peste 1.100 de orase si 120 de tari. IWG are ca obiectiv sa accelereze cresterea globala cu parteneri de franciza din intreaga lume.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Colliers: Deal-urile cu birouri din 2020 ar putea insuma 0,6 mld. euro