Patria Bank si Patria Credit IFN au lansat impreuna cu Asociatia Administratorilor de Piete din Romania (AAPR) un proiect pilot prin care cele doua institutii financiare vor oferi consultanta si servicii bancare direct in pietele centrale din Bacau, Sibiu si Ploiesti.

Cele doua institutii financiare vor avea un punct de prezenta chiar printre tarabele de legume, fructe sau branzeturi. Astfel, in luna iunie, timp de doua saptamani, 5 zile pe saptamana, de marti si pana duminica, reprezentantii Patria vor oferi micilor producatori si comercianti din piata si magazinele din jur produse si servicii bancare, cat si sfaturi si recomandari despre cum isi pot creste recoltele si afacerea prin obtinerea de finantare.

Colaborarea dintre Patria Bank, Patria Credit si Asociatia Administratorilor de Piete din Romania urmareste promovarea si sustinerea dezvoltarii pietelor si a producatorilor, parteneriatul bazandu-se totodata pe obiectivul si directia comune de dezvoltare a economiei locale.

"Dupa 15 ani de experienta in creditarea micilor producatori agricoli din mediul rural si nu numai, cu sprijinul AAPR vom intra si in piete pentru a fi si aici aproape de producatori, carora le oferim produse flexibile si usor de accesat pentru investitii, capital de lucru si mixt in legumicultura, pomicultura, apicultura, zootehnie, cereale si nu numai. Concret, finantam afacerile agricultorilor romani cu sume de pana la 60.000 lei, prin creditul Roditor, si avem o tehnologie de creditare specifica, iar ratele sunt usor de platit, la recolta. In plus, vedem in piata un potential mare in a gasi parteneri pentru deschiderea de noi francize Patria Credit si permanentizarea prezentei noatre fizice in piete", spune Raluca Andreica, Director General, Patria Credit IFN.

Proiectul vizeaza totodata si actiuni de informare in pietele din alte 21 de orase din toata tara unde reprezentantii Patria vor face vizite impreuna cu reprezentantii Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania si vor discuta cu producatorii din piata, oferindu-le informatii si facilitandu-le efectiv accesul la finantare si alte servicii bancare pentru dezvoltarea afacerilor lor agricole.

Proiectul pilot se desfasoara in luna iunie, insa oficialii bancii sunt optimisti ca acesta va aduce rezultate si, in urma evaluarii deschiderii si interesului fata de prezenta serviciilor financiare la piata, proiectul va fi extins treptat catre un numar tot mai mare de piete din toata tara, in cadrul unui calendar sezonier de prezente fizice si prin echipe mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri