Dupa ce tranzactiile cu terenuri au reprezentat afacerea momentului in piata imobiliara romaneasca, in 2009, preturile au scazut, in medie, cu 26% si multi bani ai investitorilor au ramas «ingropati» in terenuri de investitii, arata o analiza a companiei de evaluare Darian.
Valoarea medie a scaderilor in provincie a fost pentru primele sase luni de 26%, cu maxime de 40% inregistrate la Iasi, se mai arata in analiza. In Bucuresti, preturile terenurilor au scazut, in medie, cu 26 de procente.

“Pretul pentru terenuri a fost influentat și de motivatia dezvoltatorilor de a construi produse imobiliare, iar aceasta motivatie este influentata direct de cererea de piata. In 2009, preturile terenurilor s-au topit vazand cu ochii, multi bani ai investitorilor ramanand «ingropati» in terenuri de investitii”, mentioneaza reprezentantii Darian.

Compania specializata in evaluare, Darian, a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 14 milioane lei, in crestere cu 12% fata de 2007, cand inregistrase 12,5 milioane lei.

Citeste si Cat au pierdut cei care au cumparat terenuri in 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri