Chiriile spatiilor de birouri din Bucuresti sunt la acelasi nivel cu cele din Berlin, respectiv 20 euro/mp/luna, insa daca germanii ofera o perioada gratis de sase pana la 12 luni, proprietarii din Romania ofera, in medie, doar 2,5 luni fara chirie, arata un studiu al companiei CB Richard Ellis | Eurisko.
Tot 20 euro/mp/luna, respectiv 240 euro/mp/an platesc si companiile care inchiriaza spatii de birouri in orasele Budapesta sau Lisabona, proprietarii oferind intre sase si opt luni, respectiv intre trei si sase luni gratis.

Cele mai multe luni gratis, 36, sunt oferite de proprietarii din Marea Britanie, in orasele Manchester, Glasgow, Edinburgh si Birmingham, precum si de cei din Dubai, care ofera companiilor chiriase intre 33 si 36 de luni gratis.

Daca Dubai se claseaza pe locul al doilea in topul oraselor cu cele mai mari chirii pentru birouri din zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) (801 euro/mp/an), primul loc fiind ocupat de Londra, cu districtul West End (942 euro/mp/an), in celelalte orase britanice mentionate, chiriile sunt considerabil mai mici.

Astfel, in Manchester si in Glasgow, o companie plateste 335 euro/mp/an, in Edinburgh – 330 euro/mp/an, iar in Birmingham – 318 euro/mp/an.

La polul opus, proprietarii spatiilor de birouri din Copenhaga si Helsiniki nu ofera nicio luna gratis, chiriile situandu-se la nivelul de 232 euro/mp/an, respectiv 330 euro/mp/an, potrivit studiului CBRE | Eurisko.


Tara Oras Chirie/mp/an
(euro)
Luni gratis
Austria Viena 267 3-6
Bulgaria Sofia 192 1-3
Franta Paris 750 6-12
Germania Berlin 240 6-12
Italia Roma 420 6
Polonia Varsovia 272 3-12
Romania Bucuresti 240 2,5
Rusia Moscova 615 0-6
Spania Barcelona 258 3
Marea Britanie London City 494 21

Sursa: CB Richard Ellis | Eurisko


Citeste si Bucurestiul, in top 5 cele mai ieftine piete de birouri din Europa


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri