Grupul imobiliar austriac Immofinanz, actionarul majoritar al fondului de investitii Immoeast, prezent si pe piata locala, va prelua integral subsidiara printr-un schimb de actiuni si o majorare de capital de pana la 589 milioane de euro, a anuntat astazi fondul austriac.
„Immofinanz va majora capitalul social cu pana la 589 milioane euro si va elibera pana la 567,4 milioane de participatii pentru actionarii Immoeast”, se arata in anuntul fondului austriac de investitii.

Oferta de absorbtie a Immoeast a fost depusa in luna aprilie, pana la acea data Immofinanz detinand 54,362% din actiunile fondului de investitii. Toate documentele financiare vor fi facute publice maine, iar fuziunea trebuie apoi aprobata de catre adunarile actionarilor in ambele companii, cu o majoritate de 75% din voturi. Adunarea generala a actionarilor Immofinanz va avea loc pe 20 ianuarie 2010, iar cea a actionarilor Immoeast pe 21 ianuarie 2010.

Schimbul de actiuni pentru restul de 45,638% din actiunile Immoeast a fost aprobat la sfarsitul lunii octombrie si va consta in schimbarea a trei actiuni Immofinanz pentru doua actiuni Immoeast. Preluarea fondului de investitii a fost consiliata de compania de audit PricewaterhouseCoopers (PwC), iar rata schimbului de actiuni a fost aprobata de bancile Morgan Stanley, consilier pentru Immofinanz si Deutsche Bank, pentru Immoeast.

In Romania, la finalul lui aprilie, Immoeast avea 72 de proprietati si active in valoare de 750 milioane euro, ceea ce inseamna 13% din totalul de active detinute de fondul austriac.

“Proportia investitiilor Immoeast in Romania este destul de mare. Vanzarea activelor din Romania face sens si ar putea sa investeasca banii in alte parti”, spunea Gernot Jany, analist Erste Group in aceasta toamna.

Immoeast detine 80% din centrul comercial Gold Plaza, care va fi finalizat in septembrie 2010, in Baia Mare si a preluat integral mall-ul Polus Center Cluj, dezvoltat si administrat de TriGranit. Pe segmentul de birouri, detine Global Business Center, o cladire peste 13.000 mp si parcul de afaceri S-Park, cu o suprafata de 45.00 mp, ambele in Bucuresti.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri