Fondurile private continua sa fie principala sursa de finantare in domeniul rezidential. Peste 4.500 de locuinte din categoria mediu si de lux vor fi construite in mai multe zone din Bucuresti, incepand de anul viitor. Un numar de 700 de apartamente urmeaza sa fie amplasate in centrul si nordul Capitalei, a declarat Robert Teodorescu, director al departamentului vanzari rezidentiale din cadrul unei companii imobiliare. Acestea si cele mai cautate zone de catre un anumit segment al populatiei - cel cu venituri mari, metrul patrat construit putand ajunge chiar si la 2.500 euro.

De altfel, in ultimii ani, orasul s-a dezvoltat cel mai mult in nord si in imprejurimi: Herastrau - Nordului, Baneasa - Iancu Nicolae, Ionescu Sisesti si Snagov. Alte 2.500 de apartamente vor fi ridicate in partea central-sudica a Capitalei. Preferinta investitorilor din domeniul imobiliar se indreapta si catre zonele situate in afara celei centrale, in zona Jandarmeriei - unde vor fi construite 200 de apartamente, precum si in Pipera (150 de apartamente). De asemenea, proiectele imobiliare mai prevad un numar de 1.500 imobile in Pipera-Voluntari, a mai declarat Robert Teodorescu. Anul trecut, peste 83% din locuintele construite la nivel national au fost realizate din fonduri private, potrivit datelor statistice oficiale. Din cele 30.127 de locuinte terminate in 2004, jumatate au fost construite in orase. Statistica indica peste 87.000 de case in curs de executie, cifra raportata la 30 iunie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri