Compania Golden Foods, producatorul alunelor Elmas, a preinchiriat o suprafata de 6.000 mp de spatii de depozitare in parcul Millenium Logistic Park, aflat in dezvoltare in zona Popesti-Leordeni, a anuntat consultantul imobiliar Colliers International, intermediarul tranzactiei.
Parcul industrial Millenium Logistic Park este dezvoltat pe o suprafata de 56,5 hectare de catre compania MLP Group din Polonia, in parteneriat cu jucatorul elen Bluehouse. Prima faza a proiectului va cuprinde 12.000 mp de spatii logistice si va fi finalizata in luna iulie a acestui an.

“La sfarsitul primului trimestru vom asista la o crestere a ratei de neocupare pana la 14% sau cu 2 puncte procentuale mai mult fata de nivelul atins in decembrie 2009. In acelasi timp, estimam o dublare a volumului tranzactiilor fata de primul trimestru din 2009”, a afirmat Viorel Opait (foto), manager al diviziei industriale in cadrul companiei Colliers International.

Si Gabriel Sfetcu, directorul departamentului industrial al Cushman & Wakefield Romania, declara recent ca se asteapta la o crestere de maximum 10% a cererii de spatii industriale, predominante fiind cererile de spatii mici, cuprinse intre 1.000 mp si cel mult 2.500 mp.

Rata de neocupare pentru spatiile logistice a crescut pana la 105.000 mp din totalul ofertei de 900.000 mp, multe companii alegand sa isi mute activitatile industriale in proiectele deja existente, potrivit reprezentantilor Colliers.

Millenium este unul dintre putinele proiecte incepute ca o dezvoltare speculativa, sperand sa inchirieze inainte de finalizare. De curand, fondul australian de investitii Valad Property Group a anuntat ca incepe constructia unei noi cladiri in cadrul parcului industrial A1 Business Park, amplasat la km 13 al autostrazii A1, bazandu-se tot pe cererea de spatii logistice care da semne de revenire.

Bucurestiul s-a clasat in acest an pe locul 36 in topul celor mai scumpe orase in functie de chiriile pentru spatiile industriale, in urcare cu doua locuri fata de anul trecut, potrivit unui raport recent al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand 480 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri