Chiriile apartamentelor cu doua si trei camere din Bucuresti au crescut usor in ultima luna, in timp ce pentru garsoniere si apartamentele cu patru camere, nivelul chiriei a continuat sa scada, arata un raport al portalului imobiliar anunturiparticulari.ro.
Astfel, in cazul garsonierelor, chiria medie s-a stabilizat la 261 de euro in luna martie, cu 5 euro mai putin fata de luna precedenta, insa cu aproape 70% fata de aceeasi perioada a anului 2008, cand o garsoniera se inchiria cu 381 de euro.

„Desi pretul mediu solicitat este de 261 euro, pe piata exista o diferenta de aproape 200 de euro intre preturile solicitate pentru o garsoniera situata in zone precum Rahova, Berceni sau Colentina, unde ofertele incep de la 100 de euro, si preturile din zone precum Piata Unirii sau bulevardul Decebal, unde ofertele pornesc de la 300 de euro”, spun cei de la anunturiparticulari.ro.

Pentru apartamentele cu doua camere, chiria medie ceruta de proprietarii din Bucuresti a crescut cu 5 euro fata de luna februarie, ajungand la 368 de euro, in timp ce pentru locuintele cu trei camere, chiria medie a crescut cu 13 euro in luna martie, pana la 531 de euro.

„Daca in Pantelimon, Rahova, Berceni, chiriile de pornire pentru un apartament cu doua camere variaza intre 150 si 200 de euro, in Piata Unirii, Universitate si Alba Iulia, sumele pornesc de la un minim de 350 de euro. Ele pot ajunge chiar pana la 1.300 de euro pentru un apartament de lux situat pe bulevardul Decebal, in timp ce pretul maxim al zonei Militari nu depaseste 400 de euro pentru doua camere, indiferent de dotarile locuintei”, se mai arata in raportul citat.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata de apartamentele cu patru camere, unde chiria medie a coborat cu 4,08% in luna martie fata de luna februarie, proprietarii solicitand un pret mediu de inchiriere de 783 de euro.

Raportul anunturiparticulari.ro monitorizeaza toata presa scrisa centrala, prin care publicatiile Romania Libera, Bursa, Anuntul Telefonic, Anuntul AZ si Libertatea, precum si cele mai mari site-uri web cu anunturi imobiliare, precum anunturiimobiliare.ro, imobiliare.ro, imobiliare.net si bizimobiliare.ro.

Citeste si Piata rezidentiala a atins minimul? Preturile apartamentelor s-au oprit din scadere.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri