Volumul inchirierilor de birouri din Bucuresti a crescut cu 20% in primul trimestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2009, circa 63.000 mp fiind tranzactionati in primele trei luni, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara BNP Paribas Real Estate.
“Primul trimestru al anului a inregistrat o activitate de inchiriere crescuta comparativ cu 2009, aceasta fiind sustinuta de relocarile chiriasilor. Comparativ cu aceeasi perioada din 2009, volumul inchirierilor a crescut cu 20%, ajungand la aproximativ 63.000 mp”, se arata in raportul citat.

Printre cele mai mari tranzactii anuntate in acest au se numara: divizia de asigurari de viata a grupului ING, care a inchiriat 4.000 mp de birouri in cadrul proiectului Amera Tower din Cluj-Napoca, Sanador -15.000 mp pe strada Sevastopol, in apropiere de Piata Victoriei si GarantiBank, care a inchiriat 4.300 mp in complexul Novo Park, din Pipera.

Chiriile au avut o evolutie puternic descendenta, in special in prima parte a anului trecut, scazand cu 15-25% in ultimul an, in functie de calitatea, localizarea si gradul de ocupare al proprietatii.

Randamentele pentru proprietatile de clasa A au crescut de la 8,5% pana la aproximativ 9% in primul trimestru al anului, dupa ce pe parcursul lui 2009 au avut tendinta de crestere pana la un nivel de 9,5%.

“Indicele European al Ratei de Ocupare a Birourilor a crescut cu 8,6% pentru al doilea trimestru consecutiv. Companiile sunt inca afectate de efectele crizei economice si nu genereaza locuri de munca suficiente pentru compensarea celor desfiintate. Ca urmare, suprafata ocupata nu se va mari in urmatoarele cateva luni, inchirierile fiind sustinute de relocarile efectuate cu scopul reducerii costurilor”, se mai arata in studiul BNP Paribas Real Estate.

BNP Paribas Real Estate este prezenta in 29 de tari, inclusiv prin aliantele sale (parteneriate comerciale cu Austria, Canada, Cipru, Statele Unite, Grecia, Irlanda de Nord, Japonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia si Ucraina), avand 129 de birouri la nivel mondial.

In Romania, BNP Paribas Real Estate, fosta Atisreal, a raportat in 2008 afaceri de 2,34 milioane de euro.

Citeste si Noua sefa de la BNP Paribas Real Estate: Imobiliarele sunt ca si rock and roll-ul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri