Fostul local Turist din Piata Romana, unul din cele mai cunoscute repere ale orasului Bucuresti, este in prezent transformat in Cafenea a Bancii Comerciale Romane. Bancile se extind: la intersectia bulevardelor Grigorescu si Pallady, de pilda, primul magazin de haine vechi care a cazut acum mai bine de un an, a facut loc Bancii Daewoo, cel de al doilea, a fost cedat acum o luna in favoarea Bancii Tiriac, iar ING SelfBank construieste in prezent pe spatiul fostei frizerii.

Totodata, majoritatea bancilor se concentreaza pe marile orase si au extins programul sucursalelor cu ziua de sambata. Alpha Bank planueste sa tripleze anul viitor numarul de sucursale active fata de cel actual, iar strategia bancii prevede mai ales extinderea retelei in zona capitalei.

La finalul acestui an vom avea 30 de sucursale, cu patru mai multe fata de cate avem in prezent. Pana la sfarsitul anului 2006, vom avea circa 80 de sucursale, iar pana la sfarsitul lui 2008 intentionam sa operam 150 de unitati, spune vicepresedintele Alpha Bank, Radu Gratian Ghetea. Noile sucursale vor fi deschise preponderent in Bucuresti, care concentreaza peste 10% din populatia tarii, si mult mai mult din economia nationala, explica Ghetea, care este si presedintele comunitatii bancherilor romani (ARB).

Numarul de sucursale noi este in crestere, o investitie medie intr-o sucursala osciland intre 100.000 si 300.000 de euro, in functie de inchirierea sau cumpararea unui spatiu comercial, spune un bancher. Noile agentii tind sa aiba cat mai putini angajati, si cat mai multe produse in tolba.

BRD Societe General? are in prezent 278 de sucursale, iar BCR -circa 356, din care 55 se afla in Bucuresti. Raiffeisen Bank a deschis in perioada ianuarie- noiembrie 18 sucursale, urcand la cota 213, si urma sa mai deschida in acest an inca sase, permitand si Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) sa se dezvolte. RBL a anuntat recent ca intentioneaza sa deschida 50 de noi birouri pana la sfarsitul anului, fata de cele 100 existente deja in cadrul agentiilor Raiffeisen Bank.

Banca Transilvania tinde, insa, sa le ajunga din urma: Pe data de intai decembrie vom deschide cea de-a 200-a sucursala, afirma presedintele Bancii Transilvania (BT), Robert Rekkers.

Jumatate din sucursalele BT se afla in Ardeal, si 22 din ele in Bucuresti.Transilvania a introdus conceptul de cafenea bancara in Romania, acesta fiind preluat si de fruntasa sistemului bancar, BCR. Daca in 2003 au fost deschise aproape 10 noi unitati, iar in 2004 circa 30, in acest an BCR a inaugurat 38 de unitati, urmand ca pana la sfarsitul anului reteaua BCR sa mai creasca cu alte 22 de unitati.

Din totalul de 356 de sucursale active, 55 sunt in Bucuresti, unde vor mai fi amenajate pana la sfarsitul anului alte trei unitati, printre care si prima Cafe Bank, spun oficialii BCR. Banca Tiriac a deschis in acest an cinci sucursale in Bucuresti, pozitionate in centre de interes ale Capitalei (sucursala Dorobanti, Unirii, Grigorescu, Orizont si Mihalache ) si inca trei unitati in tara (Timisoara, Arad , Alba Iulia), avand in prezent 67 de sucursale active. Pana la sfarsitul anului vom mai deschide o sucursala la Miercurea Ciuc si vom muta agentia Metro Otopeni in cadrul noului magazin Metro Baneasa care se va deschide in curand, spune Carmen Popa, directorul coordonator al retelei Bancii Tiriac.

ABN Amro, care s-a lansat relativ recent in servicii de retail, are 16 sucursale din 15 orase, anul acesta fiind deschisa o singura sucursala, care este si cea de a doua din Capitala. La anul ne vom dubla numarul de sucursale, in urma unei investitii ce ar putea merge pana la 10 milioane de euro. Astfel, vom avea peste 35 de sucursale in orasele mari, a declarat Michael Kowalski, director general al ProCredit. CEC ramane, insa, campionul sucursalelor, activele sale imobiliare (cele 1.400 de unitati) atarnand cel mai greu in cursa pentru privatizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri