Tavanul centrului comercial Carrefour, situat in cartierul Vitan Barzesti din Bucuresti s-a prabusit in cursul zilei de astazi, iar mai multe ambulante au fost trimise la fata locului, scrie 9AM.ro.
[Update 3] "In multe dintre mesajele transmise catre dumneavoastra in data de 16 septembrie s-a folosit in mod eronat numele de marca Rigips pentru produsul care in mod generic este denumit gips-carton. Rigips este o marca inregistrata a societatii Saint-Gobain, care se aplica doar placilor de gips-carton fabricate de acesta. Printr-o sinedcoda, numele de marca Rigips este folosit de publicul larg, in mod gresit, pentru definirea tuturor placilor din gips-carton, ceea ce poate duce, ca in cazul de fata, la crearea unor prejudicii de imagine companiei noastre", explica oficialii companiei Saint-Gobain.

"In cazul incidentului de la Vitantis Shopping Center, dorim sa mentionam faptul ca firma Saint-Gobain, proprietarul marcii Rigips, nu a furnizat panourile de gips – carton pentru tavanul fals ce s-a prabusit in timpul incidentului din 16 septembrie",
au mai adaugat oficialii Vitantis Shopping Center.

[Update 2]
"Carrefour va informeaza ca incidentul din Vitan a avut loc in galeria comerciala Vitantis si nu in hipermarketul Carrefour care este chirias in centrul comercial. In incinta hypermarketului Carrefour nu s-a intamplat nimic si hipermarketul Carrefour nu se afla in spatiul afectat" - se precizeaza intr-o informare de presa.

[Update 1]
"Dupa cum a fost vehiculat prin intermediul canalelor media, la etajul superior al centrului comercial Vitantis a avut loc un incident minor in urma caruia o portiune de maxim 50 mp din tavanul fals de rigips s-a fisurat. Oficialii Vitantis declara ca portiunea afectata era inchisa in totalitate, intrucat centrul comercial urmeaza sa primeasca noi magazine, fiind in plin proces de reamenajare", potrivit unui comnunicat de presa.

De asemenea, oficialii Vitantis au mai spus ca in afara prabusirii acestei portiuni restranse din tavanul centrului comercial, nu au existat daune de niciun alt tip. In cadrul incidentului, magazinul Carrefour nu a fost implicat in niciun fel, intrucat acesta s-a produs la etajul I al galeriei comerciale. Autoritatile locale au fost foarte prompte, conform procedurii legale standard, astfel ca SMURD, Salvarea si Pompierii s-au prezentat intr-un timp foarte scurt la fata locului.

"Vrem de asemenea sa reamintim ca Vitantis Shopping Center este un centru comercial nou, fiind, deci, in totalitate asigurat. Impreuna cu autoritatile locale, am realizat deja o comisie care va analiza in detaliu cauzele incidentului si care ne va permite sa va tinem la curent cu rezultatele", au mai declarat oficialii centrului comercial.


Informatiile anterioare privind incidentul contrazic o parte din declaratiile oficialilor Vitantis. Astfel, daca reprezentantii centrului comercial vorbesc despre o portiune de 50 de metri patrati care s-a prabusit, anterior a fost vehiculata o suprafata de 500 de metri patrati. In prezent, magazinul Carrefour din cadrul Vitantis este inchis, chiar daca oficialii centrului declara ca hipermarketul nu a fost implicat in niciun fel.

Potrivit martorilor, scrie 9AM.ro, s-a prabusit tavanul fals din holul unde sunt restaurante si magazine. La fata locului au fost trimise echipaje SMURD si de pompieri. O a doua prabusire a avut loc la complexul comercial Carrefour Vitan, cand serviciile de interventie si echipajele de ambulanta au inceput sa evalueze prima prabusire a tavanului fals, au afirmat surse oficiale, aflate la locul accidentului.

Magazinul Carrefour Vitan este parte a centrului comercial Vitantis. Tavanul s-a prabusit la etajul intai, deasupra scarii rulate ce ducea la restaurantele de jos. Conform autoritatilor, perimetrul a fost izolat, iar pentru a preintampina orice alte incidente intregul centru comercial a fost evacuat.

Citeste aici mai multe informatii despre incidentul de la Vitantis Shopping Center.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri