Petrom, cea mai mare companie din Romania, a inaugurat ieri noul sediu, Petrom City, amplasat in zona Straulesti, dupa o investitie de circa 130 milioane de euro. Proiectul va reuni aproximativ 2.500 de angajati din sapte sedii ale companiei aflate in Bucuresti si Ploiesti.
In cei 100.000 mp ai Petrom City vor lucra circa 2.500 de angajati, suprafata medie per angajat fiind de 9,5 mp. Procesul de mutare a angajatilor in noul sediu din zona Straulesti a inceput in trimestrul al patrulea al acestui an si va fi incheiat in trimestrul al doilea din 2011, cei mai multi angajati mutandu-se din vechiul sediu, amplasat in zona aviatorilor.

Petrom City cuprinde cinci cladiri: doua cladiri administrative ovale, o constructie cu forma clasica, un centru de date, o centrala electrica 5 MW si 900 de locuri de parcare. La acestea se adauga un centru de conferinte, propriul centru de training, centru medical, restaurant, cafenea, zone de intalniri informale, spatii verzi atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor.

Centrul de date este cel carer sustine activitatea IT pentru Petrom si OMV in colaborare cu centrul de date din Viena. Operarea centrului de date a fost preluata printr-un acord pe zece ani de catre compania IBM, care va furniza servicii din industrie catre Petrom, OMV si alti clienti din Romania.

Investitia totala in noul sediul al Petrom se ridica la peste130 milioane euro si include reabilitarea ecologica, proiectul de infrastructura, constructia cladirilor si a centralei electrice. In reabilitarea ecologica au fost investiti 16 milioane de euro, iar in infrastructura stradala, 6 milioane de euro.

Aproximativ 4.000 de oameni, peste 150 de companii diferite au lucrat la Petrom City, in diferite stadii ale lucrarilor.

Terenul pe care este construit proiectul Petrom City a fost parte dintr-un fost depozit de produse petroliere, insa ca urmare a bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, rezervoarele au fost avariate ceea ce a cauzat contaminarea solului. Procesul de decontaminare a fost realizat prin procese naturale si au fost extrasi circa 2.000.000 litri de produse petroliere.

Apa de ploaie din zona Petrom City va fi colectata, transportata prin sistemul de decontaminare a apei si pompata dupa curatare printr-o conducta de 600m in lacul Grivita. In plus, circa 210 copaci vor fi plantati pe terenul Petrom City si in jurul acestuia, sustin reprezentantii companiei.

Strazile, cu o lungime totala de 1,7 km, sunt prevazute cu sistem de iluminat, spatii verzi si piste de biciclete. In plus, intreaga retea de cabluri este subterana, in linie cu noile standarde Net City.

OMV Petrom are un capital social de 5,664 miliarde lei, divizat in 56,644 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV, care detine 51,01% din actiuni. Ministerul Economiei are 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea detine o participatie de 20,11%, restul titlurilor, reprezentand 8,24% din capitalul social, fiind listate la bursa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri