Volksbank Romania are de recuperat circa 28,3 milioane de euro in cazul insoventei centrului comercial Armonia Braila, inchis in vara anului 2009, se arata in raportul Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.
Volksbank Romania a solicitat inscrierea la masa credala cu suma totala de 28,3 milioane de euro euro plus 240 lei contravaloarea taxei de timbru, se arata in raportul Casei de Insolventa Transilvania, desemnata administrator judiciar in cazul insolventei Armonia Braila.

“Creanta in cuantum de 28,3 milioane de euro, reprezentand credit nerambursat plus dobanzi si comisioane neachitate, va fi consolidata in lei conform cursului anuntat de BNR la data deschiderii procedurii, astfel incat aceasta creanta la data de 29.10.2010, este 120 milioane de lei”, se precizeaza in documentul citat.

Volksbank este cel mai mare creditor al firmei Red Project Three, infiintata in anul 2007 si avand obiectiv realizarea centrului comercial Armonia din Braila. Tribunalul Bucuresti a aprobat cererea de intrare in procedura de insolventa a firmei Red Project Three in luna octombrie 2009.

Centrul comercial Armonia din Braila a functionat doar pentru o perioada de noua luni, printre chiriasii sai numarandu-se Carrefour, Flanco, Sephora, Samsonite sau Mondex. Proiectul a fost deschis in noiembrie 2008, in urma unei investitii de circa 45 milioane de euro si are o suprafata inchiriabila de 35.000 mp.


Red Project Three face parte din compania Red care mai are in diferite stadii mai multe proiecte imobiliare. Actionarii principali ai companiei sunt fondurile de investitii GED Group din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.

Volksbank activeaza in Romania din 2000, iar in prezent este a sase institutie financiara de pe piata dupa active.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri