Compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, infiintata la jumatatea anului 2009, a afisat pentru anul trecut afaceri de 1,2 milioane de euro, triple fata de cele din anul precedent, cele mai mari venituri fiind aduse de departamentul de birouri.
The Advisers/Knight Frank a raportat pentru anul 2010 o cifra de afaceri de circa 1,2 milioane de euro, de trei ori mai mare fata de afacerile din 2009, aproximativ 70% din venituri fiind aduse de departamentul de birouri.

“Anul trecut am facut 1,2 milioane de euro, triplu fata de anul 2009 si cred ca anul acesta ne vom tripla din nou cifra de afaceri. Fata de previziunile anterioare, cifra de afaceri este mai mica, insa trebuie avut in vedere ca au fost multe tranzactii inchise la finalul anului 2010, dar pentru care vom incasa banii in primele luni ale acestui an”, a explicat, pentru wall-street.ro, Horatiu Florescu (foto), CEO si presedinte al companiei The Advisers/Knight Frank.

Daca anul trecut, cresterea a venit din departamentele de biouri, retail si evaluari, anul acesta “motoarele cresterii” vor fi reprezentate de terenuri, evaluari si birouri.

“Piata terenurilor incepe sa se dezghete. Lucram in prezent la mai multe astfel de tranzactii, cumparatorii avand in plan dezvoltarea de spatii de birouri pe care sa le livreze in 2013-2014”, a adaugat Florescu.

Printre cele mai mari tranzactii incheiate de compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank anul trecut se numara: Oracle, care si-a prelungit cu inca cinci contractul de inchiriere pentru cei 7.173 mp de birouri ocupati in Oracle Tower si a inchiriat 7.000 mp in cladirea Nusco Tower, precum si relocarea Raiffeisen Leasing (2.151 mp) si Bayer (2.552 mp) in cladirea Nusco Tower.

In plus, The Advisers/Knight Frank a intermediat anul trecut vanzarea unui depozit de 2.000 mp, parte a proiectului Catalunya Industrial Park, amplasat in orasul Popesti-Leordeni, valoarea tranzactiei fiind de 1,1 milion de euro.

In primul an de functionare, The Advisers/Knight Frank a raportat afaceri de circa 425.000 euro. In ceea ce priveste piata de consultanta imobiliara, Horatiu Florescu estima la jumatatea anului trecut ca cifra de afaceri pentru 2010 a primelor trei companii de consultanta imobiliara locale se va situa intre 2 si 5 milioane de euro.

"Pentru piata de consultanta imobiliara, cred ca anul 2011 arata mai bine decat ultimii doi ani. Cea mai importanta schimbare pe care am simtit-o in primele lui ale acestui an a fost reluarea preinchirierilor. In acest context, cred ca pana la finele anului vom depasi pragul de trei milioane de euro", a incheiat Horatiu Florescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri