Seful SIE Mihai Razvan Ungureanu este nominalizarea pentru functia de premier pe care a anuntat-o in urma cu cateva minute Traian Basescu.
Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de Traian Basescu la conducerea Guvernului, revine in lumina reflectoarelor dupa un mandat discret la conducerea SIE, institutie unde a fost numit dupa ce a demisionat de la MAE, in urma scandalului legat de retinerea a doi muncitori romani in Irak. Vezi CV-ul lui Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca, in principiu, a fost agreata desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de premier, ca va incepe sa discute cu partidele din coalitie pentru formarea Cabinetului.

"In principiu, a fost agreata desemnarea domnului Mihai Razvan Ungureanu in functia de prim-ministru desemnat. Ceea ce inseamna ca va incepe un efort de desemnare a Guvernului cu coalitia, chiar in cursul zilei de maine", a spus presedintele.

Traian Basescu a explicat ca presedintele "nu poate da un mandat dar poate spune public ce gandeste", anunta Mediafax.

"Cred ca un nou Guvern trebuie sa marcheze un nou inceput asezat pe succesele Guvernului anterior referitor la stabilizarea macro-economica a tarii", a spus Basescu in acest context.

"Pe aceasta baza, prioritatea numarul unu a noului Guvern este efortul de a restabili treptat nivelul de trai al romanilor care au suportat greu factura proceselor de reechilibrare macro-economica a tarii", a mai spus presedintele.

Ungureanu: Imi asum o mare responsabilitate, o voi indeplini serios si onest

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, la Cotroceni, ca isi asuma in mod constient o mare responsabilitate, pe care si-o asuma si pe care o va indeplini cu seriozitate si onestitate.

"Multumesc in primul rand pentru increderea acordata mie de catre factorii de decizie constitutionali", au fost primele cuvinte ale lui Mihai
Razvan Ungureanu in calitate de premier desemnat.

El a spus ca este "o responsabilitate mare". "Mi-o asum, constient atat de dificultatea acestei posturi, mai ales de contextul delicat in care ne aflam. Mi-o asum si va asigur ca o voi indeplini cu seriozitate si onestitate", a spus el.

Ungureanu a adaugat ca are experienta MAE si a SIE - care, sub mandatul sau, "s-au modernizat si au devenit performante".

"Intentionez sa folosesc aceasta experienta in eficientizarea guvernarii, iar independenta mea politica imi garanteaza spatiul necesar pentru a indeplini acest mandat. Reformele vor continua. Plusul pe care il voi aduce va fi acela al unui bun administrator", a mai spus el.


1. Credeti ca Mihai Razvan Ungureanu este cea mai buna varianta dintre cele vehiculate in ultimele 24 de ore?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri