Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat ca nu merge acum la Rosia Montana, pentru ca e posibil ca daca merge acolo minerii sa intre din nou in subteran in semn de protest, ceea ce nu e de dorit, conform Mediafax.

Antonescu a fost intrebat de jurnalisti daca este dispus sa mearga la Rosia Montana dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca inclusiv liderul PNL ar trebui sa se deplaseze in localitate.

"Chiar acuma nu merg sa discut, pentru ca abia a muncit premierul aseara sa-i scoata, daca ma duc acum s-ar putea sa intre la loc si nu cred ca asta e scopul", a raspuns liderul PNL.

El a apreciat ca e foarte bine ca minerii au iesit din subteran si era normal ca acestia sa renunte la o forma de protest care nu avea motiv.

"Daca tema este ca punctul de vedere al oamenilor de acolo, al oamenilor care lucreaza acolo sau care ar vrea sa lucreze acolo trebuie ascultat, acest lucru era evident de la bun inceput", a mai sustinut Antonescu.

Presedintele Senatului a tinut sa salute gestul premierului Victor Ponta, mentionand ca "bine a facut ca s-a dus" la Rosia Montana.
Minerii de la Rosia Montana, care s-au blocat in subteran de cinci, respectiv trei zile, au iesit din mina, duminica seara, dupa aproape o ora de la momentul in care premierul Victor Ponta a coborat la ei, primul-ministru spunandu-le acestora ca le va aduce Comisia parlamentara.

Premierul a iesit din subteran alaturi de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri.

"Le-am promis ca se face comisie si aducem aici comisia, sa se decida aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la iesirea din galerie.

Totodata, primul-ministru a declarat ca nimeni nu se poate antepronunta in privinta situatiei minerilor de la Rosia Montana, pentru ca "nu stiu ce viata au oamenii acestia".

"Eu le-am promis ca o sa facem comisia si o sa-i aducem pe toti din comisie aici sa vorbeasca cu ei. Si sa vada aici, sa se decida daca sustin sau nu proiectul, dar nimeni nu are voie, cand nu stie ce viata au oamenii astia, sa zica "Nu". Trebuie sa-i aducem aici, le-am promis si o sa ma tin de cuvant (...) Le-am promis ca ne intoarcem aici cu comisia speciala si ca fiecare parlamentar ii va asculta si pe ei. Sa ne gandim ca oamenii astia au dreptul la viata", a afirmat Victor Ponta la iesirea din mina de la Rosia Montana.

Totodata, intrebat daca nu ar fi trebuit sa mearga la Rosia Montana si Crin Antonescu, Ponta a raspuns: "Ii voi spune sa vina aici, va fi bine primit. Daca nu vii aici nu poti decide asupra vietii lor".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri