"Eram obligat, conform legii, si incerc sa explic celor care vor sa ma auda, ca in conformitate cu legea actuala trebuia sa dau aviz si sa porneasca Proiectul Rosia Montana. Ei au indeplinit toate conditiile cerute de lege. Tocmai pentru ca am considerat ca nu e bine sa fac acest lucru, am trimis legea in Parlament ca sa fie o dezbatere reala. Asta e situatia si din acest motiv daca nu faceam absolut nimic urma sa platesc nu stiu cate miliarde despagubiri firmei respective. Eu nu vreau sa platesc din banii dumneavoastra, din banii contribuabilului, despagubiri pentru niste contracte incheiate din 1998 incoace. Eu vreu sa existe o decizie a Parlamentului", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat de jurnalisti ce se va intampla in cazul in care proiectul de lege va fi respins de Parlament, premierul a precizat ca in situatia respectiva Guvernul este absolvit de raspundere.

"Nu poate fi dat in judecata Guvernul, ca asa cum a facut Boc-n-a facut nimic-eu am facut ceva, am renegociat, am pus pe masa Guvernului si am pus in discutie publica", a subliniat Ponta.

Totodata, el a adaugat ca fiecare parlamentar, dupa ce va analiza argumentele pro sau contra, va puta vota in cunostinta de cauza.

Radiografia protestelor...
Citeste si: Radiografia protestelor stradale: "Salvati Rosia Montana", "Vrem...

Desemenea, premierul a subliniat faptul ca proiectul de lege a primit toate avizele necesare, inclusiv de la ministerele Justitiei si Mediului.