Mircea Basescu, retinut, joi seara, de procurorii anticoruptie, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta de fiul lui Bercea Mondial (foto sus), a ajuns la arestul central al Politiei Capitalei, urmand sa fie prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Bucuresti.

Fratele presedintelui a fost retinut de procurorii de DNA, potrivit carora acesta a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului, precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Mircea Basescu (foto jos) a venit, joi, la sediul central al DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care fiul interlopului Bercea Mondial il acuza de trafic de influenta, anunta Mediafax.

La DNA au fost audiati, in acelasi dosar, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, sotia acestuia, Fanica Anghel, care au fost adusi din penitenciar, si Marian Capatana, despre care familia interlopului sustine ca ar fi fost intermediarul banilor pentru Mircea Basescu.

Bercea Mondial a spus, din duba cu care a fost adus, ca aproape doua milioane de euro ar fi ajuns la sefa DNA, Codruta Kovesi, la presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, dar si la Vasile Blaga, despre care sustine ca ar fi implicat in acest caz.
Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a depus in 13 iunie, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza pe acesta de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care Anghel este acuzat de santaj.

Fiul lui Bercea Mondial a fost audiat marti si miercuri la DNA, dupa ce avocatul acestuia le-a dat procurorilor doua inregistrari audio-video. Pavel Abraham arata ca inregistrarile ar fi fost facute in februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromitatoare".

Fiul si ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel si Marius Constantin, cercetati intr-un dosar de santaj pentru ca i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare despre acesta si familia sa, au anuntat, de mai multe ori in ultima perioada, ca vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de inregistrari audio si video in legatura cu acest caz. Dosarul de santaj este instrumentat de procurorii DNA Constanta.

Mircea Basescu a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu fratele lui, presedintele Traian Basescu, de cand a inceput acest scandal si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondial si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri