Numarul persoanelor fizice cu datorii catre ANAF se situa la mijlocul anului la 126.365, in scadere fata de 187.230 de debitori la finele lunii martie, in timp ce valoarea totala a datoriilor se situeaza la aproximativ 3 miliarde lei, fata de 3,4 miliarde lei la 31 martie, potrivit datelor publicate de ANAF. Valoarea totala a datoriilor a inregistrat un ritm de scadere de aproximativ trei ori mai lent decat cel al numarului de datornici, semn ca au platit in general romanii cu restante mai mici.

"Numarul persoanelor fizice cu datorii fiscale in trimestrul al doilea al anului 2016 s-a redus cu peste 60.000, fata de primul trimestru. Din lista debitorilor cu obligatii fiscale restante au fost excluse persoanele ale caror datorii la buget sunt mai mici sau egale cu suma pe care trebuie sa o primeasca la randul lor de la buget, prin restituire sau rambursare", noteaza ANAF.

Suplimentar, listele debitorilor publicate de ANAF au o noua coloana denumita "Observatii", care contine precizari privind starea juridica a debitorilor, respectiv insolventa, faliment sau insolvabilitate.

ANAF publica trimestrial listele debitorilor, persoane juridice si fizice, care au obligatii fiscale restante, precum si cuantumul sumelor neachitate pana la data publicarii listei, conform art. 162 din Codul de Procedura Fiscala.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri