Romanii devin din ce in ce mai interesati de un stil de viata sanatos, in contextul muncii in general statice, indreptandu-si atentia si catre probleme nutritionale. Aceasta constatare a convins-o pe tanara de 29 de ani de origine orientala Amira Syoufi sa importe in Romania un test britanic care testeaza intoleranta la 113 alimente.
York Test este un test britanic care testeaza intoleranta alimentara a corpului uman la 113 alimente. Testul a fost introdus in Romania in mod oficial de catre Amira Syoufi pe data de 15 martie anul curent, prin intermediul firmei Gaya Health Services.

„Atentia mea sporita pentru nutritie si sensibilitatea pe care organismul meu o are fata de foarte multe alimente m-a determinat sa fac York Test-ul la İstanbul. Astfel, am aflat mai multe despre intoleranta alimentara. Dupa ce m-am documentat pe aceasta tema, am considerat ca este un produs cu o mare adresabilitate pentru romani, intrucat suntem din ce in ce mai preocupati de nutritie si de un stil de viata sanatos”, spune Syoufi, nascuta in Damasc si care locuieste in Romania de la noua ani.

In general, parcursul profesional al Amirei Syoufi nu a fost legat de medicina. Ea a absolvit facultatea de Limbi si Literaturi Straine in Bucuresti – sectia Turca-Engleza, continuandu-si ulterior studiile cu Master in Culturi Incrucisate in Orientul Mijlociu, tot la Bucuresti. İmediat dupa terminarea facultatii, cand piata de publicitate si media din Romania era in plina dezvoltare, s-a alaturat companiei Carat pentru 3 ani, trecand practic prin toate disciplinele unei agentii de media - planning, buying si client service. In 2007 ea a decis ca era timpul sa mearga mai departe alaturi de echipa Brand Connection (parte a grupului Lowe & Partners) unde a fost Senior Media Planner si s-a ocupat preponderent de partea de new business si client service. Apoi a considerat ca dorea o schimbare si aa lucrat ca foreign market adviser in cadrul companiei Sinevizyon TV Productions la sediul central din İstanbul. Din decembrie 2010, este Country Manager al companiei Gaya Health Service.

York Test a lansat recent analiza de pre-testare care costa 39 de euro si care permite aflarea, intr-o prima faza, daca ai sau nu intoleranta alimentara. Apoi, daca rezultatul este pozitiv, poti afla mai departe, prin intermediul testului propriu-zis, la care dintre cele 113 alimente ai intoleranta.

Pretul unui pachet complet York Test, care include si consilierea post-test, este de 400 de euro.

Reprezentantii din Marea Britanie subliniaza ca York Test are o rata de succes de 93%, comparat cu alte metode, considerare invechite, care nu ofera rezultate atat de concludente si usor de urmat. Citeste mai multe despre test aici.

Spre deosebire de alergia alimentara, efectele intolerantei alimentare nu sunt vizibile imediat, insa au consecinte pe termen lung asupra organismului. Atunci cand consumam un aliment la care avem intoleranta alimentara, organismul are o reactie de respingere la proteinele continute de respectivul aliment si nu il digera corespunzator. Intoleranta alimentara poate duce la boli precum obezitate, migrene, acnee, astm sau urticarie.

Pentru a reusi sa faca cunoscut testul in Romania, Amira Syoufi a incheiat parteneriate cu mai multe clinici, oferind totodata si reduceri in anumite perioade sau pentru anumite categorii de varste. Astfel, York Test poate fi achizitionat si de la Regina Maria sau de la Centrul Medical Medsana.

Procesarea probei de sange are loc insa numai in laboratoarele din Marea Britanie, intrucat acolo se regaseste institutul de cercetare care a dezvoltat produsul. Acest aspect nu va oferi modificari, nefiind in prezent luat in calcul un laborator de procesare si in Romania.

Numarul de clienti atrasi de produs se ridica la circa 250-300 de clienti pe luna.

“Recomand York Test-ul acelor persoane care sufera de simptome aferente intolerantei alimentare, precum imposibilitatea de a slabi, stari de balonare, eruptii cutanaate, migrene. Testul trebuie efectuat mai ales atunci cand nu au depistat cauza aferenta”, mai spune Amira Syoufi.

Considerati ca este necesar un astfel de test, sau este de ajuns sa consultati un nutritionist? Comentati mai jos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri