Spiritul de antreprenoriat este foarte raspandit in randul celor cu varste intre 14 si 29 de ani. Astfel, 80% dintre tinerii din Europa au o atitudine pozitiva fata de optiunea de a fi intreprinzator privat, arata un studiu realizat la cererea Amway Europa.
In medie, peste doua treimi (72%) din persoanele intervievate in 12 tari, state europene, au o atitudine pozitiva fata de posibilitatea de a avea o afacere proprie. Atitudinea fata de antreprenoriat este foarte buna in Danemarca (88%), Marea Britanie (82%) si Franta (76%). La polul opus se situeaza Turcia (65%) si Germania (61%), tari cu cel mai scazut nivel de acceptare a acestei optiuni.

Comparativ cu rezultatele primului raport despre antreprenoriatul european realizat in 2010, optiunea de a fi intreprinzator privat in Europa se mentine la un nivel constant in ciuda problemelor economice cu care se confrunta numeroase state din Europa si a crizei financiare.

Cele mai importante motive pentru care europenii si-ar dori sa fie intreprinzatori privati sunt “independenta fata de un angajator” (46%) si “implinirea personala, posibilitatea de a pune in aplicare propriile idei” (38%). “Posibilitatea de a obtine un venit suplimentar” (28%) se situeaza doar pe locul trei.

Raportul Amway mai arata ca unu din patru europeni (24%) considera ca cel mai bun motiv pentru a incepe propria afacere este “posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia, de a avea mai mult timp liber dar si o cariera”.

Pe de alta parte, 69% dintre cei intervievati sunt de acord ca pregatirea este foarte importanta pentru activitatile antreprenoriale. Tarile care acorda cea mai mare importanta educarii si training-ului pentru intreprinzatorii privati sunt Austria (56%) si Elvetia (52%).

42% dintre europeni nu sunt dispusi sa isi asume riscul inceperii propriei afaceri deoarece considera ca nu au cunostintele economice necesare. In plus, mai mult de o treime dintre cei intervievati (35%) au dubii referitoare la aptitudinile si cunostintele personale si nu se simt pregatiti pentru a deveni intreprinzatori privati.

Sondajul s-a desfasurat in perioada perioada august - septembrie 2011 pe un grup de 13.606 femei si barbati cu varsta peste 14 ani, din 12 state europene (Austria, Danemarca, Franta, Germania, Marea Britanie, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Elvetia, Turcia, Ucraina).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri