Antreprenoriatul pune in miscare economia romaneasca si va aduce bani in piata, a spus specialistul in coaching si resurse umane Mihaela Feodorof, managing partner Yourway, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.
Mihaela Feodorof a lucrat timp de 16 ani in cadrul BRD - Groupe Societe Generale, unde a coordonat echipa de recrutare acoperind un volum de peste 6.500 de noi angajari. In urma cu patru a decis insa sa faca primii pasi in antreprenoriat si sa faca ceea ce stia mai bine – consiliere si dezvoltare personala si profesionala. Asa a aparut Yourway, un business axat pe programe de dezvoltare organizationala pentru firme, consilierea tinerilor din ONG-uri sau multinationale si identificarea si dezvoltarea potentialului copiilor.

“Decizia nu a fost una usoara, am cantarit un an de zile avantajele si dezavantajele antreprenoriatului. Nu a fost prima optiune pentru mine, am sondat piata la inceput si dupa mi-am dat seama ca e cea mai buna varianta”, explica Mihaela Feodorof in emisiunea Start-Up wall-street.ro, moderata si realizata de jurnalistul de business Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

Ea spune ca exista spirit antreprenorial in multinationale, insa importante sunt si contextul si resursele financiare pentru a porni in antreprenoriat. In schimb, odata cu criza financiara oamenii au inceput “sa-si puna la bataie competentele” pe piata libera.

“In cei patru ani de cand activam pe piata am identificat multe cazuri in care persoanele se simteau inutile in companie. Aceasta nefericire e ca intr-o viata persoanala - o duci pana cand simti ca nu mai merge asa. E foarte greu sa te desprinzi, este acel confort pe care nu-l parasesti, cu toate ca nu iti este bine”, mai spune Feodorof.

Aceasta a vorbit despre cazul unui client individual care a platit 2.000-3.000 de euro pentru un program de consiliere, la finalul caruia a putut sa isi gaseasca un loc de munca intr-o alta companie, cu o majorare salariala de pana la 30% si o pozitie de management superioara.

Pe de alta parte, Mihaela Feodorof a oferit exemplul unei companii, activa intr-o industrie foarte afectata de criza financiara, care in urma unui proiect de consiliere in valoare de pana la 15.000 de euro a reusit sa aduca o crestere a business-ului de 500.000 de euro in sase luni.

Noi avem curaj sa vorbim, insa nu sa si facem

Pentru moment, sistemele de educatie, inclusiv cel din Romania, nu sunt adecvate personalitatilor cu care se lucreaza.

“Elevul nu este in centrul atentiei. Daca ar fi asa, tinerii ar putea sa fie angajati de succes, sa se pregateasca pentru viata cu seriozitate”, afirma Feodorof.

“Ne trebuie mai mult curaj ca Romania sa fie mai antreprenoriala. Noi avem curaj sa vorbim insa nu sa si facem”, a conchis Mihaela Feodorf.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri