"Cred ca orice organizatie sau activitate care are ca scop dezvoltarea ar putea fi incurajata de sistem, iar beneficiarilor care aleg sa investeasca in acest domeniu le-ar putea fi sustinuta investitia in domeniu prin compensare cu anumite taxe si contributii. In esenta, un cetatean mai pregatit este un contribuabil mai responsabil si mai valoros pentru cei din jurul sau. O masura concreta ar fi sa se suporte un procent din investitia facuta de angajatori sau indivizi in programe de formare si devoltare care conduc la direct la rezultate masurabile de catre ministerele de resort unde acestia activeaza", a explicat Feodorof.

Potrivit acesteia, un exemplu de sustinere financiara poate fi cel al sprijnirii profesorilor sau oricaror persoane implicate in educatia si dezvoltarea copiilor, carora li se pot acorda bani din bugetul alocat educatiei.

"Pentru moment sunt extrem de fragile masurile care determina angajatorii sa asocieze programe de devoltare angajatilor. Iar aceste masuri sunt doar constrictive. Trebuie sa-i aloci angajatului un program de formare anual sau sa-i dai banii sa-l faca singur. Sa angajezi tineri absolventi pentru bani. Sunt doar cateva exemple de parghii functionale la acest moment. Ele se bazeaza pe obligatie sau factori financiari si nu stimuleaza angajatorul prin recunoastere si motivatie", a aratat Mihaela Feodorof.

Astept, ca de altfel toti angajatorii, de la statul nostru, suport. O relatie echilibrata care sa sustina demersurile noastre si nu una de supunere si frica

Feodorof, Yourway:...
Citeste si: Yourway: Adolescentii romani? Vor libertate, axati pe rezultate

Mihaela Feodorof , sefa companiei de consultanta Yourway si executive coach vorbeste intr-un interviu acordat wall-street.ro despre cum functioneaza o organizatie in functie de oamenii care au format-o si cum schimbarea acestui schelet poate face compania profitabila sau nu.

Wall-Street.ro a lansat #RomaniaProfesionista, un proiect prin care vor fi promovate solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala, in contextul schimbarilor din societatea romaneasca aparute in toamana anului trecut.