Alexandru Chis (27 de ani) si Andrei Vig (30 de ani), doi tineri antreprenori din Cluj, urmaresc sa lanseze la nivel international Tintag (www.tint.ag), un dispozitiv pentru localizare reincarcabil, eficient in a localiza obiectele pierdute, ratacite sau furate. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.

Un dispozitiv mai mic decat un card bancar insotit de o aplicatie mobila

Avand doar cativa centimetri, Tintag este usor de atasat de orice obiect - de la chei, poseta, valiza, chiar si la zgarda animalului de companie. Dispozitivul are si o aplicatie mobila pentru iOS si Android, care ii indica utilizatorului in timp real unde se afla obiectul supravegheat.

Ti-ai pierdut cheile? A disparut cainele de acasa? A fost furata bicicleta?

Odata atasat dispozitivul si instalata aplicatia in caz ca utilizatorul nu isi gaseste un obiect monitorizat activeaza din aplicatie dispozitivul. In acest moment aplicatia iti indica distanta si directia pana la obiectul respectiv. In plus dispozitivul atasat de obiectul respectiv incepe sa sune (asemenea unui telefon mobil) pentru ca acesta sa poata fi gasit mai usor.

In cazul in care un obiect monitorizat iese din raza de actiune standard a antenei bluetooth, dispozitivul atasat de acesta va comunica cu orice telefon mobil ce intra in raza sa de actiune si care are instalata aplicatia mobila Tintag.

Ce inovatii aduce produsul clujenilor?

“Tintag este singurul dispozitiv din lume de acest gen cu baterie reincarcabila” - dupa o singura incarcare el poate functiona inca 4 luni. Restul dispozitivelor similare impun inlocuirea bateriei sau pur si simplu cumpararea unui nou dispozitiv. Ca urmare e mult mai comod si mai economic.

Apoi clujenii au imbunatatit foarte mult performanta antenei bluetooth. Daca dispozitivele traditionale au raza de actiune de maxim 50 de metri, Tintag “bate” pana la 100 de metri distanta. In plus, dispozitivul atentioneaza utilizatorul atat sonor cat si vizual prin intermediul unui LED.

Totodata atunci cand sa zicem dispare un portofel sau animalul de casa e important ca ambii soti sa fie anuntati. In acest caz acelasi dispozitiv Tintag poate semnaliza mai multe telefoane in acelasi timp (al sotului si al sotiei) pe cand majoritatea dispozitivelor concurente pot comunica doar cu un singur telefon. In plus, dispozitivul va avea inscriptionat un cod unic prin care cine gaseste produsul cu Tintag atasat poate lua legatura cu proprietarul.

Si ce se intampla cand obiectul monitorizat iese din raza de actiune standard de 50-100 de metri a dispozitivului?

“Cu un dispozitiv traditional te-ai fript” se amuza Andrei Vig. De aceea Tintag vine cu niste servicii complementare de localizare. Odata incarcatorul bateriei va servi ca hotspot, ceea ce va creste foarte mult raza de acoperire.

Cei doi isi propun sa stranga 50.000 de euro printr-o campanie de crowdfunding

“Dupa circa un an de dezvoltare si testare, vom lansa o in 8 septembrie o campanie de crowdfunding pe indiegogo.com in care ne-am propus sa strangem 50.000 de euro din pre-comenzi. Aceasta campanie va fi un foarte bun indicator al capacitatii pietei de profil si al performantelor produsului nostru.” afirma Alexandru Chis, co-fondator Tintag.

“Dupa ce vom fi trecut de acest pas, atunci urmeaza provocarea pentru productia in masa si distributia la nivel international. Dar noi suntem foarte increzatori - avem un produs pe care-l consideram foarte competitiv.

In plus cei doi au pregatit si un set de bonusuri si oferte speciale atat pentru cei care vor depune pre-comenzi in campania de crowdfunding cat si pentru cei care se inscriu pe site-ul lor pana in momentul lansarii, 8 Septembrie.

Pretul de retail al produsului va fi de $30. De acesti bani utilizatorul primeste un Tintag si un home base charger. “In schimb in timpul campaniei de Indiegogo oferta e de doar $19 pentru aceleasi pachet. Iar cei care se inscriu pe site-ul nostru - tint.ag - pana pe 8 septembrie (data inceperii campaniei) vor primi pentru $19 inca un Tintag gratuit pe langa pachetul mentionat mai sus”, spune Andrei Vig.

Cei 50.000 de euro vor fi folositi pentru producerea unui lot experimental de 500 de prototipuri pentru cei care achizitioneaza pachetul Beta Tester. De asemenea, vor fi folositi pentru certificari CE, FCC, Bluetooth, obligatorii pentru a putea comercializa produsul. Totodata, vor fi investiti in cercetarea si implementarea unei antene cu o raza de actiune mai mare si inceperea productiei de masa.

“Singurul obiectiv din acest moment este a atrage cei 50.000 de euro prevanzari din campania de indiegogo. Bineinteles ca ne-ar placea sa depasim suma respectiva si suntem increzatori ca acest lucru se poate intampla. Spun asta deoarece produse similare (ex. Tile sau TrackBravo) au strans mult mai mult tot din campanii pe Indiegogo, produse fata de care Tintag aduce o serie intreaga de inovatii. In concluzie, singurul obiectiv actual este cel din campania de pe Indiegogo. Rezultatul acesteia va fi punctul de plecare pentru estimarile pe care le vom face ulterior”, clarifica Andrei.

Pe ce piete ar urma sa intre gadgetul

Cei doi antreprenori au discutat deja cu retaileri din SUA si UK, acestea fiind de altfel si posibile urmatoare state in care, incepand cu anul viitor, ar putea fi comercializat gadget-ul. “Inca nu am discutat cu retaileri din piata locala. Am fost abordati in schimb de cativa retaileri din UK si State care s-au aratat interesati dar discutiile cu ei sunt inca abia la inceput. Oricum, focusul nostru principal in acest moment este campania de Indiegogo”.

Cum ti se pare proiectul tinerilor? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri