Jack Dorsey, parintele proiectului Twitter si in prezent presedintele site-ului de micro-blogging, a lansat un start-up IT - Square, care permite utilizatorilor de telefoane mobile sau de iPod Touch sa accepte instant plata cu cardul, scrie Los Angeles Times.
Twitter a fost doar inceputul pentru tanarul antreprenor. Dupa ce a vrut sa reinventeze segmentul retelelor sociale, Jack Dorsey isi propune acum sa revolutioneze un alt aspect important al societatii – banii.

Dorsey a anuntat ca noul sau start-up, Square, este dezvoltat ca o solutie prin care oricine detine un telefon mobil sau un iPod sa devina un comerciant si sa accepte plata cu cardul.

Square este un dispozitiv de plastic de mici dimensiuni care este conectat printr-o mufa de casti audio. Cumparatorii introduc banda magnetica a cardului prin acest dispozitiv, care transmite datele de plata catre o aplicatie ce ruleaza pe un iPhone sau iPod Touch. Aplicatii pentru BlackBerry si Android sunt in dezvoltare.

Cateva cafenele si un numar redus de magazine sunt printre primii utilizatori ai versiunii beta a Square.

Dorsey vrea ca la inceputul anului viitor un numar si mai mare de comercianti sa poata folosi Square. El a declarat ca pretul acestei aplicatii ar putea fi de un dolar, deoarece producerea dispozitivului este destul de ieftina.

Odata ce compania va incepe productia dispozitivului, consumatorii vor putea sa isi creeze un cont, sa inscrie adresa de livrare si sa primeasca dispozitivul prin posta. La fel ca PayPal, profilurile utilizatorilor sunt conectate la un cont bancar.

Dorsey preconizeaza ca serviciul va inlocui virtual fiecare tranzactie cash.

Exista o piata neexplorata in cadrul site-ului Craigslist. Platforma gratuita de anunturi clasificate “produce in prezent mai multe tranzactii decat eBay si nu are un mecanism propriu de plata”, a declarat Dorsey. “Este o piata extrem de mare pentru noi”, a adaugat acesta.

Sistemul de plati este sigur, a declarat inventatorul. Datele de tranzactii sunt codate, iar informatiile de pe card nu sunt niciodata stocate in telefon. Semnatura poate fi facuta cu degetul pe ecranul tactil al telefonului.

Cumparatorii cu un profit Square pot alege o poza care sa fie afisata pe ecranul furnizorului pentru a combate furtul de date.

Chiar si adresa de mail sau numarul de telefon al consumatorului sunt invizibile vanzatorului daca sunt cerute in timpul tranzactiei. Sunt folosite doar pentru a transmite chitanta digitala, care include un logo sau trimiteri catre site-ul retailer-ului.

Square a primit deja o finantare de 10 milioane dolari ce evalueaza start-up-ul la 40 milioane dolari.

Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/mager/2852068204/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri