Vastint Romania a primit certificarea LEED Platinum pentru cea de-a treia cladire de birouri a proiectului Timpuri Noi Square, pe care il construieste in Capitala si anunta ca devenit dezvoltatorul cladirilor de birouri cu cel mai mare scor LEED PLATINUM la nivel national.

Potrivit Vastint, a treia cladire de spatii de birouri din proiectul Timpuri Noi Square a atins 92 de puncte in procesul de certificare LEED, iar ca urmare, dezvoltatorul a ajuns sa detina primele cinci locuri ale topului romanesc, in care se mai afla cladirile din proiectul Business Garden Bucharest, a carui cladire A a obtinut cel de-al treilea punctaj LEED la nivel mondial, in categoria Core & Shell la sfarsitul anului 2019.

Cu un punctaj de 98 de puncte, aceasta s-a clasat pe locul doi in Europa, urmata indeaproape de celelalte doua cladiri, B si C, devenind proiectul de birouri cu cel mai mare punctaj LEED Platinum din Europa Centrala si de Est (CEE). Celelalte doua cladiri ale Timpuri Noi Square au fost deja certificate anterior in 2018.

LEED, sau Leadership in proiectarea energiei si a mediului, este cel mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor ecologice din lume, disponibil pentru aproape toate tipurile de proiecte de cladiri, comunitati si case, oferind un cadru pentru a crea cladiri verzi sanatoase, extrem de eficiente si cu economii de costuri.

"Obiectivul principal in cadrul Vastint Romania a fost sa livram proiecte care sa fie recunoscute nu doar pentru design, ci si viabile. Vastint isi propune sa reduca consumul de energie si apa, precum si deseurile operationale globale prin proiectele sale durabile. Ne propunem acelasi standard de certificare ecologica ridicat pentru toate proiectele noastre, inclusiv pentru urmatoarea faza a Timpuri Noi Square si pentru proiecte care vor veni in viitorul apropiat", spune Antoniu Panait, managing director, Vastint Romania.

Timpuri Noi Square este unul din cel mai mari proiecte mixte din Romania si va atinge o suprafata totala de peste 100,000 metri patrati de spatii de birouri si spatii comerciale moderne clasa A si o componenta rezidentiala de aproximativ 50,000 metri patrati. Primele trei cladiri de birouri sunt deja livrate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri