Vastint Romania a primit certificarea LEED Platinum pentru cele trei cladiri de birouri Business Garden Bucuresti, clasandu-se pe locul trei la nivel mondial pentru cladirea A, in categoria Core & Shell, cu 98 de puncte si locul doi in Europa, urmata indeaproape de celelalte doua cladiri B & C. Business Garden Bucuresti devine proiectul de birouri cu cel mai mare punctaj LEED din CEE.

LEED, sau Leadership in Energy and Environmental Design, este cel mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor ecologice din lume, disponibil pentru aproape toate tipurile de proiecte de cladiri, comunitati si case, oferind cadrul pentru a crea cladiri verzi sanatoase, extrem de eficiente si cu economii de costuri. Certificarea LEED este un simbol recunoscut la nivel global al realizarii durabilitatii.

Antoniu Panait, Managing Director, Vastint Romania: „Aceasta este o realizare extraordinara si este recompensa pentru toata munca depusa de catre echipa noastra. Suntem mai mult decat incantati sa vedem ca Business Garden Bucuresti, al doilea proiect pe care l-am livrat in Bucuresti a obtinut locul trei la nivel mondial in ceea ce priveste scorul LEED pentru cladirea A si cel mai bun punctaj de certificare din Romania pentru intregul proiect, in categoria cladiri de birouri. Acest rezultat este cea mai buna dovada de recunoastere pe care o puteam obtine si este o asigurare pentru chiriasii nostri ca vom oferi calitatea inalta pe care am promis-o.

Business Garden Bucharest dispune de o suprafata inchiriabila de 43.000 mp si este inchiriata in proportie de 65%. Proiectul a fost livrat in anul 2019. "Este foarte important sa dovedim, cu ajutorul unei certificari recunoscute la nivel mondial, ca o cladire moderna este capabila sa ofere spatii de birou eficiente, confortabile si durabile, care economisesc energie, apa si resurse, genereaza mai putine deseuri si sprijina sanatatea. Aceasta reduce costurile operationale, creste productivitatea si contribuie la pastrarea angajatilor", potrivit Vastint.

Proiectul Business Garden Bucharest dispune si de o zona verde de pana la 30% din suprafata, iar parcarea include spatii prioritare si facilitati pentru biciclisti ce includ atat dusuri cat si vestiare special amenajate.

Timpuri Noi Square, al doilea proiect de spatii de birouri dezvoltat de Vastint in Capitala, are in acest moment un grad de inchiriere de peste 90%. "Motivati de aceste rezultate, vom incepe in curand constructia a peste 50.000 mp ce reprezinta a doua faza a Timpuri Noi Square si suntem in proces de initiere a proiectului rezidential Sisesti", mai arata Vastint.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri