Vastint, divizia de dezvoltari imobiliare a grupului suedez IKEA, a dat startul lucrarilor la al doilea proiect major in Bucuresti, anume, cele trei cladiri ale proiectului Business Garden Bucharest, ce insumeaza 41.000 metri patrati de spatii de birouri, clasa A si zone comerciale la parter.

PORR Construct este antreprenorul general al proiectului iar punerea in functiune este planificata pentru a doua jumatate a anului 2018. Business Garden Bucharest este amplasat in sectorul 6, pe Calea Plevnei nr. 159 - zona Orhideea, in vecinatatea galeriei comerciale Carrefour Orhideea, la doar cateva minute cu masina de Piata Victoriei, in centrul orasului. Ansamblul cuprinde o cladire de birouri de 21.000 metri patrati, plus alte doua cladiri de cate 10.000 metri patrati, suprafata inchiriabila fiecare, inconjurate de o gradina cu zone de recreere, in proximitatea statiilor de metrou Basarab si Grozavesti.

"Complexul a primit de curand nivelul maxim de pre-certificare, LEED Platinum, ca recunoastere a proiectarii si planificarii durabile ce se vor traduce, printre altele, intr-o calitate sporita a ambientului interior. Acest lucru presupune un sistem de ventilatie si aer conditionat silentios, sanatos, cu 100% aport de aer proaspat, 3 m inaltime libera pe etaj, ferestre care se deschid la fiecare 2.7 m, control termic si confort vizual imbunatatit, pentru a numi doar cateva aspecte", potrivit unui comunicat al Vastint.

Antoniu Panait, director general al Vastint Romania arata ca, prin startul lucrarilor, "operatiunile Vastint Romania iau avant cu 70.000 metri patrati, de spatii de birouri centrale, in constructie in doua proiecte importante in acelasi timp".

Al saselea ansamblu de acest fel in Europa, Business Garden Bucharest dispune de o amplasare centrala pentru birouri, cu acces facil atat cu metroul cat si cu masina sau alte mijloace de transport public, inclusiv cu trenul. In cadrul complexului si in apropiere vor fi accesibile servicii si facilitati variate, pentru a intampina nevoile chiriasilor si ale angajatilor acestora pe parcursul zilei de lucru. Business Garden Bucharest a fost proiectat de West Group Architecture iar antreprenorul general este PORR Construct.

Citeste si:
Care sunt factorii cheie pentru industria de coworking in 2020
Crosspoint: Capacitatea...

Sursa foto: Vastint

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 previziuni economice pentru 2020