Cifrele referitoare la turistii straini releva cresteri in trimestrul intai din 2011 fata de perioada similara din 2010 - 246.200 fata de 223.500, la sosirile in structurile de cazare, anunta Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
Turismul romanesc se afla pe un trend ascendent, iar ultimele cifre raportate de Institul National de Statistica confirma acest lucru.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului subliniaza ca cel mai important indicator referitor la performantele sectorulului turistic este cel al innoptarilor, de unde rezulta si incasarile in domeniu, numarul intrarilor si iesirilor din tara neputand fi considerat un indicator acoperitor.

Indicatorii importanti in ceea ce priveste evolutia sectorului turistic releva cresteri in 2011 la sosirile inregistrate in structurile de primire turistica (13,2%), innoptari (12%) si la indicele de utilizare neta a locurilor de cazare (1,4%).

Cifrele referitoare la turistii straini sunt si ele imbucuratoare, relevand cresteri in trimestrul I din 2011 fata de perioada similara din 2010 (246.200 in 2011 comparativ cu 223.500 in 2010 la sosirile in structurile de cazare si 506.300 in 2011 fata de 456.800 in 2010 la innoptari).

Deschiderea sezonului estival si perioada de vacante care urmeaza vor aduce imbunatatiri acestor cifre, la nivelul MDRT existand deja primele semnale in acest sens.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va continua actiunile de dezvoltare a infrastructurii si produselor turistice, precum si promovarea turismului romanesc pe plan intern si international, pentru a sustine si impulsiona cresterile din acest domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri