Noul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, la RFI, ca in urma cu doua zile a renuntat la calitatea de presedinte, dar si la cea de membru al Asociatiei Profesionistilor din Turism din Romania (APTR).
Intrebat daca si-a dat demisia din fruntea Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania, fostul deputat PDL Cristian Petrescu a spus: "Inca de acum doua zile am renuntat si la calitatea de presedinte si chiar si la cea de membru. Am vazut si eu interpretarile tendentioase. Mie mi se pare tocmai un lucru foarte bun faptul ca se aseaza la conducerea ministerului presedintele asociatiei profesionistilor din domeniul respectiv si ca a reusit sa atraga fonduri europene, ceea ce altii nu prea reusesc si e pana la urma obiectivul prioritar al Romaniei, atragerea acestor fonduri. Mie, din contra, mi se par doua lucruri extrem de pozitive", scrie Mediafax.

Cristian Petrescu a fost presedinte al Asociatiei Profesionistilor de Turism din Romania, care are semnate cu MDRT, din 2011, trei contracte cu finantare europeana prin POR, pentru promovarea Drumului vechilor cetati dobrogene, in valoare de 958.130 lei (223.000 euro), pentru promovarea traseului turistic din Maramures si Bucovina, in valoare de 989.222 de lei (230.000 euro) si pentru promovarea traseelor turistice si de agrement din Transilvania, contract in valoare de 989.222 de lei (230.000 euro).

Pe site-ul MDRT apar insa si alte contracte aflate in implementare de aceasta asociatie, unul fiind "Trasee etnoculturale si arhitectonice in regiunea istorica Oltenia", in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Religie, istorie, traditie intr-o calatorie in regiunea istorica Muntenia", in valoare de 798.921,68 de lei (186.000 euro), "Trasee naturale in zonele carstice din vestul Muntilor Apuseni (Crisana-Banat)", proiect unde nu este trecuta suma finantata.

"Nu am eu contracte cu Ministerul Dezvoltarii, in calitate de persoana fizica. Asociatia profesionistilor din turism al carui presedinte sunt pana astazi sau maine, cand se va investi Guvernul, are aceste contracte pe Programul Operational regional. Contractele pe fonduri europene stiti cat de transparente sunt, se fac acele licitatii", explica, miercuri, Cristian Petrescu, la intrebarea ziaristilor daca se afla in conflict de interese pe motiv ca are contracte cu Ministerul Dezvoltarii.

In ultima declaratie de avere depusa in luna iunie 2011, Cristian Petrescu inscrie mai multe proprietati imobiliare detinute de Agripina Vintilescu, sotia sa.

Astfel, in declaratia de avere, deputatul arata ca are, prin sotie, trei terenuri forestiere cu o suprafata totala de 10.229 de matri patrati in Valea Doftanei (Prahova), achizitionate in 2005, trei case in Bucuresti, dobandite in 2002, 2004 si 2008, doua avand teren aferent de 180 metri patrati si 211 metri patrati si un apartament in Bucuresti dobandit in 1999.

Dupa alegerile legislative din 2008, Cristian Petrescu s-a casatorit (in vara anului 2009-n.r.) cu avocata Ina Vintilescu din cadrul Baroului Bucuresti. Astfel pe declaratia de avere a politicianului apar bunurile dobandite de sotie inainte de casatorie, respectiv pana in anul 2008.

Sotia lui Petrescu are contacte de reprezentare si asistenta juridica in procedura de expropriere pe autostrazile A2 si A3, din care doua contracte semnate in 2004, in valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro si unul semnat in 2006, in valoare de 4.612.800 de lei.

Toate contractele fiind incheiate inainte de casatorie, cei doi formand un cuplu din 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri