Aeroportul International Aurel Vlaicu din Baneasa (AIBB) a inregistrat 104.000 de pasageri in primele trei luni din 2006, in crestere cu peste 80 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor remise miercuri Rompres de conducerea Aeroportului.
In 2006, Aeroportul va inregistra circa 400.000 de pasageri, in 2007 traficul urmand sa atinga 420.000 de pasageri. Numarul de miscari de aeronave inregistrat in primul trimestru al anului 2006 a fost de peste 3.000. Pentru anul 2007, se estimeaza ca numarul de miscari sa fie cuprins intre 15.700 si 15.800.

La ora actuala, pe Aeroportul Aurel Vlaicu opereaza companiile low - cost romanesti si straine, precum si companii care efectueaza zboruri ocazionale sau sezoniere in regim charter cu oameni de afaceri sau turisti. Principalele companii aeriene sunt Blue Air din Romania, Mia Airlines din Romania si SkyEuropa din Slovacia.

Unele companii, care efectuau zboruri de pe Baneasa, precum Carpatair isi vor muta operatiunile de pe Baneasa pe Henri Coanda din cauza operatiunilor de modernizare a Aeroportului Aurel Vlaicu.

Activitatea Aeroportului va fi suspendata temporar circa 45 de zile in lunile septembrie si octombrie, perioada in care se va repara zona de mijloc a pistei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri