Agentia de turism Paralela 45, condusa de Alin Burcea, ar putea inregistra in acest an un avans de pana 15% a vanzarilor, vectorul principal al cresterii fiind lansarea a doua chartere noi, alaturi de majorarea vanzarilor prin intermediul internetului.
Operatorul de turism a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 6,47 milioane de euro si un profit de 413.400 euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.

Cu toate acestea, Alin Burcea a facut precizarea ca cifra disponibila pe MFP reprezinta comisioanele incasate de agentie, in timp ce incasarile totale ale companiei au fost la nivelul anului 2012 in valoare de 34 milioane de euro.

“Am inceput 2013 cu o crestere destul de mare, care cred insa ca va mai scadea in urmatoarea parte a anului, ceea ce va duce la un avans de 12-15 la suta al incasarilor in acest an”, a declarat proprietarul agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea.

Ce factori vor genera cresterea


Alin Burcea a declarat ca incasarile agentiei vor crestere in principal datorita celor doua chartere pe care compania le va lansa in acest an, catre destinatiile grecesti Kos si Corfu.

“Anul acesta vom inaugura doua curse charter spre insulele grecesti Corfu si Kos. Ambele vor incepe operarea pe 9 iunie si se vor incheia pe 15 septembrie, ajungand astfel la un total de 9 chartere. Astfel, aceste doua noi destinatii ne vor ajuta sa crestem”, a explicat Alin Burcea.

Tot in 2013 compania va lansa sejururi pe curse regulate in Madeira, Algarve, Sardinia, Corsica si Albania (turism individual).

De asemenea, el a spus ca lansarea inca din noiembrie 2012 a destinatiilor de vara a incurajat avansul incasarilor.

Burcea spune ca un alt vector de crestere al businessului vor fi vanzarile de pachete turistice online, dupa ce agentia de turism a lansat recent o aplicatie pentru tablete si smartphoneuri ce permite utilizatorilor sa isi rezerve vacantele.

“Motorul de calcul al aplicatiei permite utilizatorului sa afle pretul exact al pachetului in functie de criteriile dorite, cum ar fi perioada de calatorie, numarul de persoane, tipul de transport si sa isi rezerve vacanta dorita. Am investit mult in acest sistem si credem ca in acest an vor reusi sa vindem produse turistice in valoare de 400.000 de euro, dupa ce anul trecut vanzarile nu au depasit 40.000 euro”, a declarat Alin Burcea.

Early booking, pe crestere


Alin Burcea a precizat ca in acest an Paralela 45 a vandut mai multe vacante prin sistemul de rezervari early booking, in topul destinatiilor situandu-se Bulgaria si Turcia.

El a adaugat ca romanii au alocat in medie 500 de euro pentru o vacanta, potrivit datelor rezultate din rezervarile efectuate in primele luni ale anului.

Paralela 45, cu o traditie de 23 de ani, a fost desemnata recent cea mai de incredere agentie de turism in cadrul sondajului Reader`s Digest Trusted Brand 2013.

Agentia de turism Paralela 45 destine o retea formata din 35 de unitati si peste 100 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri