Ponderea turistilor care au ales anul trecut sa calatoreasca in vacanta in strainatate cu autoturismul propriu a fost de 72 % din volumul total al vanzarilor Eximtur, insa aceasta cifra tinde sa se reduca anul acesta datorita numarului foarte mare de zboruri charter cu plecare din Romania.

Cele 70 de zboruri charter saptamanale din Romania se adauga celor peste 600 de zboruri charter World of TUI disponibile in agentiile Eximtur, cu plecare din Ungaria, Austria sau Germania.

Crestrea cu peste 130% a numarul de chartere oferite in agentia noastra, si implicit pe piata din Romania, este o dovada a reorientarii clientilor catre acest tip de pachet turistic complet, multi dintre turisti optand pentru un zbor convenabil de 2-3 ore si renuntand la calatoriile lungi cu autocarul sau autoturismul propiu. Desi la prima vedere a avea autoturismul la indemana in vacanta este o nota de neconstrangere pentru sejur, in varianta pachetelor cu avionul turistii pot opta la destinatie pentru excursiile aflate in organizarea partenerilor locali, in felul acesta putand fi atinse si obiectivele de interes cultural sau economicale locatiei a declarat Lucia Morariu, manager general al companiei Eximtur.

Ponderea cea mai mare in numarul total al zborurilor il detin Creta si Antalya, insa au aparut si noi destinatii oferite in variante de pachete cu avionul, zbor charter, precum Bulgaria sau Croatia a mai adaugat managerul companiei.

Din cei peste 120.000 de turisti care vor opta pentru sezonul de vara pentru astfel de pachete de servicii turistice, estimam ca un procent de 7% dintre ei vor achizitiona aceste produse prin intermediul agentiilor noastre din tara. Acestia se vor adauga turistilor care in mod traditional achizitioneaza produse World of TUI oferite prin intermediul agentiei noastre, si care anul acesta depasesc, pana la momentul actual cifra de 1800 de turisti. Competitia intre produse si organizatori, un lucru de altfel benefic pentru clientii nostri, este cu atat mai mare cu cat in cadrul agentiei noastre clientii pot gasi chiar si produsele Discount Travel (din concernul World of TUI) operator specializat exclusiv in oferte last-minute a concis, directorul Eximtur.

Cu o cifra de afaceri de 20.000.000 de euro in anul 2005, compania Eximtur este unul din principalii turoperatori pe piata Romaniei oferind clientilor ei servicii complete: rezervari bilete avion / ticketing, calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate, incoming, organizare congrese conferinte, organizare cursuri specifice activitatilor din turism. Interesul pentru client si calitatea serviciilor oferite sunt principalele atu-uri cu care Eximtur se adreseaza publicului, prin cele 7 agentii proprii sau prin cele peste 400 de agentii partenere revanzatoare din intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri