O saptamana pe o nava de croaziera costa peste 1.500 de euro
Lectii de inot sincron sau de dans, cinematograf in aer liber, terenuri de golf, restaurante pentru toate gusturile... un vas de croaziera este un oras in miniatura si are chiar si propriul ziar. Mai mult, ce ziceti de posibilitatea de a va casatori pe o nava de lux?

Ce-i drept, toate acestea costa o gramada de bani, dar merita. Ce primiti in schimbul lor? Cabina interioara sau exterioara (aceasta poate fi cu hublou sau cu balcon la ocean), pensiune completa, care include absolut totul cu exceptia bauturilor alcoolice si, uneori, a celor racoritoare, acces gratuit la toate facilitatile navei, activitati distractive, participarea la Cocteilul Capitanului si taxe portuare.

Sumele cheltuite in industria croazierelor reprezinta aproximativ 60% din totalul banilor pe care americanii ii scot din buzunar pentru concedii. Asa se explica faptul ca cele mai mari companii de croaziere au sediul in SUA, iar, evident, navele pleaca din porturile din Statele Unite. Pentru americani, tarifele practicate nu sunt mari.

Ceea ce duce la cresterea tarifelor pentru europeni este biletul de avion dus-intors pana in portul din care pleaca vasul, precum si una-doua nopti de cazare in orasul respectiv. Toate navele ridica ancora din port in jurul orei 16, iar turistii obisnuiesc sa soseasca cu o zi inainte si sa viziteze orasul. O bataie de cap in plus pentru romani este obtinerea vizei pentru Statele Unite.

Dar cum decurge o zi pe un astfel de zgarie-nori plutitor? In primul rand, trebuie sa stiti ca cele mai mari nave cantaresc 100.000 de tone sau chiar mai mult, au in jur de 300 de metri lungime, 10-12 punti, o capacitate de cazare de 3.000 de persoane si 1.000 de angajati (adica un angajat la trei pasageri).

Pur si simplu, sunt imense. Facilitatile vasului includ trei-patru piscine, sauna, jacuzzi, sali de fitness si aerobic, sali de dans, baruri, teatru, restaurante, terenuri de fotbal si de golf, cazinou, pizzerie, punte speciala pentru promenada si, eventual, patinoar, piste pentru patine cu rotile, cluburi speciale pentru distractia copiilor. Vasul navigheaza noaptea, asa ca daca nu va puteti permite o cabina cu vedere la ocean nu aveti ce regreta, iar ziua acosteaza in porturi. Aici, turistii au doua optiuni: fie merg in excursiile organizate, pentru care se face rezervare de pe vas, fie exploreaza portul de capul lor.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=23950&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri