Romania a fost laudata pentru potentialul de crestere a turismului, pentru dinamismul de care da dovada si pentru bogatia culturala pe care o detine. Aprecierile au fost facute de secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai (foto), la conferinta de lansare a primului cluster de turism pentru tineret la nivel mondial, organizata de Ministerul pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri si Turismului.

"Organizatia Mondiala a Turismului crede ca viitorul turismului este in tari ca Romania. Noi credem in turismul din Romania, credem in puterea ei de crestere. Romania este viitorul Europei, fie ca veti crede sau nu, este o tara dinamica", a declarat Taleb Rifai.

Potrivit lui Rifai, Europa trimite si primeste aproximativ 55% din turistii inregistrati la nivel mondial, dar capacitatea de inovare nu mai este la fel de puternica. "In Romania, vedem ca accentul este pus pe tineret si inovatie", a completat secretarul general al OMT.

In 2013, la nivel mondial, s-au inregistrat 1,1 miliarde de turisti, care au generat aproape 1,4 trilioane de dolari. Conform statisticilor OMT, turismul este a treia industrie a lumii ca numar de locuri de munca generate.

"Calatorii tineri vor schimba lumea de maine. Tinerii au curajul sa calatoreasca in locuri in care altii nu indraznesc sa mearga si asta inseamna ca ei genereaza profit pentru acele destinatii in care calatoresc. In prezent, 25% din cele 1,1 miliarde de turisti sunt tineri. Pana in anul 2020, estimam ca segmentul tinerilor cu varste sub 19 ani care vor calatori in lume va fi de 350 de milioane. Sunt recunoscator autoritatilor de la Bucuresti ca au avut initiativa sa aduca impreuna turismul, tinerii si clusterele", a subliniat Taleb Rifai.

Reprezentantul OMT a mai spus ca a calatorit in intreaga lume si a subliniat astfel ca Bucurestiul este cu adevarat un oras frumos. "Mi-ar placea sa vin sa traiesc in Bucuresti", a marturisit Rifai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri