Turistii care intentionau sa mearga pe litoralul din Tunisia au inceput sa se orienteze, dupa atacul terorist soldat cu zeci morti, spre destinatii precum Spania, Bulgaria sau chiar Grecia, afirma specialisti citati de Reuters.

"Multi turisti care planuiau sa mearga in Tunisia s-au razgandit dupa atacul terorist soldat cu 38 de morti", explica analistul Angelo Rossini. "Destinatii aflate la distante mari nu vor capta atentia turistilor care intentionau sa mearga in Tunisia. Zone precum Maldive, Caraibe si Mexic sunt in general mai scumpe", a explicat Angelo Rossini, de la firma de consultanta Euromonitor. Cel mai mare beneficiar va fi Spania, crede specialistul, potrivit Mediafax.

"Este clar ca multi turisti se vor orienta spre Spania continentala sau spre insulele Canare, dar vor trebui sa plateasca mai mult", confirma Juan Molas, presedintele Federatiei hoteliere spaniole Cehat. "Destinatii alternative ar fi Bulgaria sau chiar Turcia, dar sansele Turciei se diminueaza pentru ca este o tara musulmana perceputa ca avand probleme de securitate", spune Molas.

"Si Grecia poate fi un beneficiar al turismului, dar totul depinde de rezultatul referendumului de duminica", spune Bob Atkinson, expert la site-ul TravelSupermarket. Un militant islamist a deschis focul, pe 26 iunie, pe o plaja din Tunisia, omorand 38 de turisti occidentali, in principal britanici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri