Berlin le interzice turistilor sa inchirieze apartamente sau case intregi prin Airbnb sau platforme similare in incercarea de a proteja inchirierea locuintelor pe termen lung, potrivit autoritatilor locale, informeaza The Independent.

Dupa ce portalurile de inchiriere, cum este Airbnb, au cunoscut un succes international, a scazut considerabil numarul locuintelor date spre inchiriere pe termen lung. Din acest motiv, din 1 mai, autoritatile din Berlin au aplicat legea "Zweckentfremdungsverbot" care interzice inchirierea unui intreg apartament, pe termen scurt, prin portaluri ca Airbnb, persoanelor care nu au un permis de oras. Astfel, turistii care vor sa viziteze Berlin pot inchiria doar o camera dintr-un apartament.

Peste 7.000 de unitati de cazare din Berlin sunt listate pe Airbnb, iar in capitala germana s-au cazat, anul trecut, 12 milioane de turisti in hoteluri, hosteluri si pensiuni, scrie Der Spiegel.

De acum, proprietarii de apartamente care incalca legea vor fi amendati cu 100.000 de euro. Legea a fost adoptata in 2014, insa cu o perioada de tranzitie de doi ani, care a expirat pe 30 aprilie 2016. Prin urmare, inregistrarile pe Airbnb in Berlin au scazut cu 40% intr-o luna.

Purtatorul de cuvant al Airbnb Julian Trautwein sustine ca berlinezii doresc reguli clare si simple pentru a putea sa imparta in continuare casa cu turisti.

Vom continua sa incurajam factorii de decizie politica din Berlin sa asculte cetatenii si sa urmeze exemplul altor orase mari, cum ar fi Paris, Londra, Amsterdam sau Hamburg si sa creeze reguli noi, clare pentru oamenii normali care fac isi impart casele, a mai spus reprezentantul Airbnb.

Airbnb este o companie americana fondata in 2008, cu o platforma online prin care oricine poate inchiria orice tip de locuinta oriunde in lume direct de la proprietar. Airbnb are 600.000 de unitati de cazare listate in 190 de tari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri