Tehnologia continua sa faca calatoria mai usoara si mai accesibila decat oricand. Exista site-uri care va fac check-in-ul pentru zboruri in mod automat la un minut dupa ce optiunea este disponibila (Lufthansa), trenuri care in curand se vor misca cu viteza sunetului, bagaje care se cantaresc singure sau va urmeaza indeaproape fara sa le atingeti.

Ar putea un pasaport informatizat sa fie urmatorul pas?

Evolutiile recente ale tehnologiei sunt acum in cautare de a transforma un element esential in calatorie: pasaportul, scrie cntraveler.com.

De La Rue, cel mai mare producator de pasapoarte din lume, lucreaza in prezent la un pasaport care nu va mai fi tiparit pe hartie. Noua tehnologie urmareste sa mute pasapoartele clasice pe telefoane mobile.

Pe smartphone-uri, pasapoartele ar functiona intr-un mod similar cu tichetele de imbarcare mobile pentru zboruri, care actioneaza ca un substitut accesibil si la indemana pentru biletele de avion tiparite.

Si, in timp ce conceptul se afla in stadii incipiente de dezvoltare a existat deja ingrijorarea fata de fals sau ce s-ar intampla atunci cand cineva ar pierde un telefon.

"Pentru a deveni un pasaport digital un telefon va necesita un hardware nou pentru a stoca in siguranta informatiile astfel incat sa nu poata fi copiate de pe telefon," a declarat David Jevans, reprezentantul companiei de securitate Proofpoint. Smartphone-ul va comunica prin wireless cu un cititor special, pentru ca avand un QR cod pe ecran devine vulnerabil la copii sau falsuri.

Pasapoartele sunt unele dintre ultimele documente non-digitale din industria de turism care vor primi un tratament tehnologic. In teste sunt pasapoartele in cloud, pentru care calatorii pot face un selfie ca fotografie de pasaport. Daca pasapoartele curand vor parasi hartia, doar timpul ne va spune.

Sursa foto: photobyphotoboy / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri