Primaria din orasul maramuresean Borsa risca sa piarda finantarea europeana primita pentru realizarea unui proiect turistic de amploare, ,,Luna ses Borsa
Investitia se ridica la 6,4 milioane de euro, fiind una din cele mai mari din zona. Proiectul prevede amenajarea unei partii olimpice de schi, una din cele mai performante la nivel national. Investitia este la un pas de a nu mai fi realizata, din cauza firmei grecesti Efklidis, care nu s-a incadrat in termenele de executie.

Mai mult, consilieri din cadrul Ministerului Integrarii Europene au constatat o serie de deficiente. Termenul de finalizare al proiectului a fost intial stabilit pentru luna octombrie 2006, insa in vara acestui an s-a obtinut o amanare din partea delegatiei Comisiei Europene, a termenului de executie pentru octombrie 2007. Lucrarile la proiectul ,,Luna ses Borsa ar fi trebuit demarate inca din primavara anului 2005, insa grecii s-au apucat de lucru abia in luna noiembrie a anului trecut.

Pentru ca in Borsa iarna soseste mult mai repede decat in alte regiuni ale judetului, fiind o zona montana, firma greceasca a fost nevoita sa sisteze la scurt timp lucrarile, promitand ca isi va relua activitatea imediat ce va sosi primavara si ca va recupera toate intarzierile. Numai ca reprezentantii firmei grecesti nu si-au respectat deloc promisiunea, actionand intr-un ritm lent, aspect confirmat si de primarul orasului Borsa, Remus stetco.

,,S-a lucrat cate ceva, dar mult prea departe de ritmul care ar trebui. Suntem ingrijorati ca vom pierde finantarea, chiar daca la intalnirea de la sediul Ministerului Integrarii Europene, din 2005, la care am participat si eu, am primit garantii ca termenul de finalizare va fi prelungit cu un an. Din pacate, noi nu putem interveni, suntem mai mult pe post de observatori. Sa nu uitam ca am luat un imprumut de 6 miliarde de lei pentru a putea plati contributia la finantarea proiectului, dupa care platim dobanzi.orice intarziere ne afecteaza bugetul local., a declarat Remus stetco, citat de NewsIn.

O echipa de control din cadrul Ministerului Integrarii Europene s-a deplasat incepand de miercuri la Borsa, pentru a verifica modul in care s-au efectuat lucrarile pana in prezent.Oficialii de la minister s-au declarat nemultumiti de cele constatate in teren. Dupa stadiul actual al lucrarilor, sunt slabe sanse ca investitia sa fie finalizata pana in luna octombrie 2007.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Marinel Kovacs, a precizat ca la Borsa au fost constatate mari deficiente si chiar erori grave de proiectare. Proiectul este foarte slab. Au fost alunecari de teren multiple in zona unde trebuie sa fie statia de pornire, iar acum se fac lucrari de consolidare, se amenajeaza ziduri de sprijin, in loc sa se execute ceea ce trebuia, conform planului. Presedintele CJ Maramures afirma ca reprezentantii firmei Efklidis trag pur si simplu de timp. S-ar putea sa nu stea foarte bine cu banii. Desi au primit deja un avans consistent ca sa poata demara lucrarile.

Cert este ca firma Efklidis trebuie sa prezinte pana in data de 21 decembrie un nou grafic, pe categorii de lucrari, iar daca nu va respecta acest plan, va fi penalizata. De asemenea Efklidis a fost amenintata si cu rezilierea contractului daca nu isi va respecta nici de aceasta data angajamentul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri