Agentia de turism Paralela 45 a inregistrat in 2006 un profit net de circa 400.000 euro, fata de circa 318.000 euro in 2005, si incasari totale de aproximativ 23 milioane euro, fata de 18 milioane euro, in 2005, potrivit presedintelui Paralela 45, Alin Burcea.

"Cifra de afaceri, calculata doar din comisioane turistice, din activitatea de constructii, precum si din comercializarea produselor de puericultura marca Chicco, pentru care Paralela 45 este unic importator, a fost, in 2006, de 5,6 milioane euro", a spus Burcea pentru NewsIn. "La inceputul lunii martie, vom mai deschide doua noi agentii, la Ploiesti si Alba Iulia", a adaugat Alin Burcea.

Potrivit presedintelui Paralela 45, compania a inceput in 2006 si urmeaza sa finalizeze in 2007, in Neptun, un hotel de 30 de garsoniere si apartamente, care urmeaza sa fie cotat la trei sau chiar patru stele.

"Am remarcat faptul ca exista cerere mare pentru astfel de apartamente, pentru self-catering de inalta tinuta. Fiecare garsoniera sau apartament din noul hotel va avea propria chicineta pentru pregatirea mesei, iar hotelul va avea si un mic centru de conferinte, de 80 locuri. Va fi localizat in Olimp, langa Club Bazin si, impreuna cu apartamentele si vilele pe care le detinem deja, avem circa 80 de locuri in aceasta zona, la categoria vile-apartamente", a mai spus Alin Burcea.

Aproximativ 90% din pachetele turistice de facanta vandute de Paralela 45 in 2006 au fost in strainatate, cele mai cautate destinatii fiind Creta, Rhodos, Paralia, Halkidiki, Antalya, Bodrum, Costa Brava, Mallorca, Corfu si statiunile din Bulgaria. Pe plan intern, cele mai cautate locatii au fost Mamaia si Poiana Brasov.

Touroperatorul Paralela 45 a fost infiintat, de Alin Burcea, in 1990, iar in prezent, acesta detine 51% din actiunile companiei, restul apartinand sotiei sale. intre 2000 si 2002, Alin Burcea a indeplinit functia de secretar de stat in Ministerul Turismului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri