Compania britanica de transport aerian intentioneaza sa introduca o taxa de pana la 120 de lire sterline pentru orice geanta suplimentara transportata in bagajul de cala.
Aceasta noua regula va fi aplicata numai zborurilor de intoarcere, si va avea trei niveluri diferite in functie de lungimea zborului. Astfel pentru zborurile interne taxa va fi de 30 de lire (45 euro), pentru cele pe distante scurte si medii de 60 de lire (91 euro), iar pentru cele pe distante lungi peste 4000 de km de 120 de lire (182 euro), potrivit informatiilor de pe site-ul operatorului aerian.

Analistii sustin ca prin aceasta tactica, BA urmareste acoperirea costurilor ce s-ar putea ivi prin mutarea curselor sale pe Terminalul 5 al renumitului aeroport britanic Heathrow, schimbare anuntata pentru anul viitor. Insa purtatorul de cuvant al British Airways a afirmat ca se doreste doar simplificarea politicii referitoare la bagaje.

Pana acum clientii BA aveau posibilitatea sa inregistreze un numar nelimitat de bagaje de cala, cat timp erau sub limita de greutate impusa. Taxa ce va intra in vigoare incepand cu 13 februarie se va aplica indiferent daca gentile depasesc sau nu aceasta limita.

Cu toate acestea, pasagerii vor putea sa-si transporte echipamentul sportiv mai voluminos, cum ar fi cel destinat scufundarilor, bicicletele, skiurile sau crosele de golf, in mod gratuit.

Pana pe 30 septembrie 2007 clientii BA vor avea dreptul la un maxim de 32 kg, urmand ca dupa aceasta data sa revina la valoarea initiala de 23 kg, facilitatea fiind oferita in scopul acomodarii cu noul sistem. Si tot pana pe 30 septembrie, pasagerii care vor face rezervari online vor beneficia de un discount de 30%, taxele retinute in acest caz fiind de: 21, 42, si respectiv 84 de lire.

Viziunea BA pentru Terminalul 5 al principalului aeroport din Londra este de a crea cea mai buna experienta inaintea decolarii, conform site-ului British Airways.

Zborurile catre America, Canada, insulele Caraibe, Nigeria, Brazilia si Mexic vor face exceptie de la noua politica, pentru a nu intra in conflict cu reglementarile guvernamentale locale. Toti ceilalti, care vor calatori la clasa economica, se vor supune noilor reguli.

Aceasta schimbare a declansat nemultumirea a numeroase grupuri de consumatori, in conditiile in care recomandarile medicilor pentru persoanele varstnice sau cu handicap ce calatoresc sunt foarte clare: mai multe bagaje usoare, decat unul foarte greu.

In acest moment sunt foarte multe voci care considera ca imaginea companiei va avea de suferit. Ramane de vazut in ce masura vor avea dreptate, pentru ca totusi British Airways este o companie ce ofera servicii complete clientilor sai, iar pasagerii care opteaza pentru curse low-cost, precum cele ale RyanAir, platesc suplimentar pentru orice tip de bagaj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri