Investitiile din industria hoteliera din Romania ar putea depasi in acest an nivelul de 420 de milioane de euro, in conditiile in care proiectele din 2004 au totalizat circa 390 milioane de euro.

Mai mult de jumatate din lucrari au reprezentat modernizari ale unor unitati de cazare mai vechi. "Valoarea investitiilor din domeniul hotelier a crescut anul trecut cu aproximativ 42%. Proiectele de modernizare au reprezentat 65% din totalul capacitatii, dar 56% daca ne referim la valoare", a declarat Paul Marasoiu, presedintele firmei de consultanta Peacock Hotel Management, citat de Mediafax.

PROIECTE. In acest an se vor derula proiecte situate in special in Bucuresti, acestea implicand mai ales construirea sau modernizarea unor hoteluri de trei stele. Alte orase unde se vor construi hoteluri noi sunt Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Sibiu, Alba-Iulia, Iasi, Constanta, precum si in statiunile balneare si in Delta Dunarii.

CRESTERE. Sectorul turistic romanesc va avea o evolutie ascendenta in acest an, in ceea ce priveste infrastructura, sustinuta de componenta de afaceri si reuniuni, precum si de turismul intern, potrivit lui Marasoiu. Potrivit datelor Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, capacitatea de cazare a avansat anul trecut la 310.000 de locuri, din care 175.000 de locuri in hoteluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri