Autoritatea Aeronautica Civila va aplica amenzi cuprinse intre 20.000 si 35.000 lei transportatorilor aerieni care nu detin certificate acustice in conformitate cu standardele europene si opereaza pe aeroporturile din Romania, iar exceptie vor face avioanele de interes istoric.
Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Transporturilor (MT), se impune introducerea unui sistem de sanctiuni pentru cazurile in care se constata nerespectarea interdictiilor de operare legate de zgomot pe aeroporturilor din Romania. La ora actuala, legislatia impune respectarea unor conditii de operare legate de zgomot, insa nu exista un sistem de sanctiuni pentru cei care nu respecta aceste reguli, anunta NewsIn.

Masurile vor fi aplicate de Regia Autonoma Autoritatea Aeronautica Civila din Romania, fiind astfel extinse competentele in domeniul constatarii contraventiilor si aplicarea sanctiunilor. De asemenea, reprezentantii aeroporturilor din Romania sunt obligati sa acorde asistenta Autoritatii Aeronautice.

Astfel, se vor aplica sanctiuni cuprinse de la 20.000 la 35.000 lei operatorilor care efectueaza zboruri pe aeroporturile din Romania cu avioane civile supersonice, cu masa maxima la decolare de peste 34.000 kg sau cu o configuratie de peste 19 locuri, excluzand locurile rezervate echipajului, fara a fi certificate acustic.

Exceptie vor face avioanele de interes istoric inmatriculate in Romania, precum si in statele din Uniunea Europeana unde s-a dat o astfel de derogare.

Autoritatea Aeronautica Civila are dreptul sa autorizeze temporar utilizarea unor avioane care nu au certificate acustice in conformitate cu standardele europene. Conditiile in care se vor da autorizatii provizorii se vor stabili in termen de 60 zile de la intarea in vigoare a hotararii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri