De la cladiri intregi si pana la ultimul robinet gasesti orice. Bani sa ai! In urma cu 10-15 ani, piata era foarte saraca, dar acum lucrurile s-au schimbat. Construct Expo 2005 a prezentat o varietate de oferte.
O casa poate fi construita in 21 de zile. Demonstratia a fost facuta de societatea Con-Dem Bucuresti, care a prezentat un film cu lucrarile de executie.

Cladirea se realizeaza din niste panouri, ridicate cu ajutorul unor macarale.

Panourile au in compunere un miez de spuma dura din poliuretan, pozitionat intre doua straturi de aluminiu: cel din fata vopsit in camp electrostatic, iar cel din spate cu rol de bariera contra vaporilor.

Peretii exteriori contin o placa de gipscarton si doua de OSB (un material lemnos compozit), intre acestea din urma fiind montata o izolatie din vata minerala protejata cu tabla galvanizata. Viluta arata ca oricare alta, cu fundatie, fatada si acoperis.

Pretul este de 350 euro/mp, inclusiv finisaje, fara TVA. Imobilul ridicat in 21 de zile are o suprafata totala in jur de 170 mp. Pretul ar fi de 70.000 euro, inclusiv TVA. La parter exista un spatiu care poate fi living si bucatarie, iar la etaj - trei camere, dintre care una cu baie, iar alta cu grup sanitar format din dus si chiuveta. Scara interioara din lemn, gresie la parter, mocheta la etaj.

Pereti americani

Case din lemn cu tehnologie americana ofera firma Best Products Grup Bucuresti. Structura cuprinde profile din lemn imbinate cu conectori metalici tip Simpson, uscate, ignifugate si antiseptizate. Fatada, cu hidroizolatie, se garanteaza pe 50 de ani.

La fel si acoperisul, cu sindrila bituminoasa din fibra de sticla de import SUA. Ca finisaje: tamplarie din PVC alba cu geam termopan Rehau, ferestre de mansarda Velux sau Fakro, parchet laminat de 7 mm, pereti interiori din gips-carton cu vopsea lavabila, iar in bucatarie - faianta pentru pereti si ceramica pentru pardoseala.

Un model Barbi are suprafata de 52 mp si costa 800 milioane de lei. Modelul California (116 mp) se vinde cu 1,5 miliarde de lei. Preturile nu includ fundatia, instalatiile electrice, sanitare si termice.

Vile de vacanta

O viluta de vacanta poate fi cumparata cu 120 euro/mp "la rosu" sau 300 euro/mp in stare finisata. MSD Group Cluj-Napoca executa astfel de cladiri pe structura din lemn, avand placare interioara si exterioara cu OSB si izolatie din vata minerala.

Finisaje: "termosistem" la exterior, gips carton si vopsea lavabila la interior, tamplarie cu geam termopan, glafuri de fereastra, parchet laminat.

La Construct Expo s-au prezentat nu numai tipuri de case, ci tot ce tine de cladiri si de industria de profil, de la articole decorative si pana la utilaje. printre exponate, s-au regasit si elemente de lux.

Parchet brazilian

Un metru patrat de parchet laminat se cumpara cu 150.000-200.000 de lei, iar unul de fag porneste de pe la 300.000-350.000 de lei. Cine vrea sa puna ceva mai deosebit trebuie sa deschida pung mai larg.

Casa Bonita comercializeaza parchet brazilian, din lemn masiv din esente tropicale: mahon, trandafir, eucalipt, tek, artar, jatoba. Duritatea lor este mai mare decat a celor autohtone. Preturile oscileaza intre 24 si 50 euro/mp, in functie de tip si de dimensiunile lamelelor, care au grosimea in jur de 1,5 cm. Parchetul brazilian este tratat pentru conditiile de clima ale Romaniei (umiditate 8%), ca si impotriva atacului parazitilor (insecte, bacterii).

Colectii de bucatarie

Ca sa iti mobilezi bucataria, ai avea nevoie de cateva mii de euro, dar exista pe piata si variante la 400-500 euro. Dintre colectia prezentata de Mobexpert, cele mai ieftine modele sunt Clara (469 euro), Selena (489 euro) si Venus (504 euro).

La banii acestia se cumpara bufetul care vine in completarea aragazului si chiuvetei si unde se tin vesela, zaharul, sarea si tot ce e necesar la prepararea felurilor de mancare. Venus are in compunere un dulap inalt si inca 17 sertare de diverse dimensiuni.

Ca materiale: fronturi din pal melaminat, structura din panouri aglomerate din lemn melaminat, blat termorezistent, finisaje wenge. Bucatariile mai spatioase cer modele pe masura. Iris are dispunere pe colt, fiind realizat din fronturi cu rama din lemn masiv de anin si tablie cu furnir natural de cires. Costa 2.139 euro.

Strandul din curte

Chiar daca vremea se arata capricioasa, vara se apropie. Cine are loc suficient in curte, isi poate monta o piscina si seara se racoreste in fata casei, nu mai trebuie sa mearga la strand.

Piscinele din polipropilena sunt antiderapante (nu aluneci cand calci pe ele) si stabile la actiunile razelor ultraviolete.

Societatea Ani-Co Targu Mures comercializeaza asemenea piscine, dotate cu skimmere pentru colectarea apei de la suprafata bazinului. Skimmerul reprezinta un dispozitiv cu un orificiu dreptunghiular, plasat pe un perete. Prin el, apa se aspira catre pompa de recirculare si se conduce la un filtru cu cuart granulat. Piscina poate fi ovala, rotunda, dreptunghiulara sau de forme deosebite.

Pretul pe metru cub se stabileste in functie de volum, fiind invers proportional cu acesta. Un bazin oval de 10 mc costa 4,4 milioane de lei/mc, asadar 44 milioane de lei in total. La 50 mc, pretul se cifreaza la 2,74 milioane de lei, totalul ridicandu-se la 137 milioane de lei.

27 de milioane - cada cu hidromasaj

O casa noua, cu sau fara piscina, tot are nevoie de baie. Orient Hyperconstruct Bucuresti vinde obiecte sanitare la preturi promotionale: o cada cu hidromasaj costa 27 milioane de lei, iar una simpla, de 100x150 cm, 3.627.000 lei, o baterie de dus - 528.000 lei, o cadita patrata din PVC - 954.000 de lei, iar o baterie de lavoar - 322.000 lei.

Dormitorul, piesa cu piesa

Am inotat, am mancat, ne-am spalat, acum trebuie sa dormim, ca maine ne asteapta o noua zi grea: trebuie sa mergem la munca, sa facem rost de bani, ca sa cumparam alte bucatarii si piscine. Ca sa ne odihnim, trebuie sa ne amenajam dormitorul cat mai confortabil.

Silvarom Bucuresti propune o "camera tineret standard" cu 13.176.000 lei. Aceasta va fi alcatuita din: un dulap cu doua usi cu compartimentare interioara (4.304.000 lei); etajera (1.362.000 lei); corp suspendat (592.000 lei); comoda cu doua usi si sertar (2.416.000 lei); pat cu sertar (3.304.000 lei); noptiera (928.000 lei). Optional, se poate lua un birou cu corp fix si suport monitor, la 2.560.000 de lei. Asta pentru cine mai vrea sa se joace pe calculator inainte de culcare.

Acoperis din otel finlandez

Un acoperis cu panta foarte mare va face ca apa de ploaie sa se scurga fara probleme. Dar si materialul este important.

Compania Ruukki Romania distribuie tabla tip tigla Monterrey, din otel finlandez de 0,5 mm grosime, galvanizat, cu greutatea proprie de 5 kg/mp, avand straturi de protectie pe ambele fete ale tablei.

Chiar si la acoperisurile neizolate, se recomanda utilizarea unei folii anticondens. Aceasta nu are rol de hidroizolatie, ci doar de protectie in cazul aparitiei fenomenului de condens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri