Piata hoteliera de trei si patru stele se va imbogati, in 2005, cu 700 de camere

Piata hoteliera bucuresteana va dispune, la sfarsitul acestui an, de 6.500 de locuri de cazare, in urma finalizarii unor investitii de peste 72 milioane de euro, potrivit estimarilor Peacock Hotels / Global Hotel Management (companie de consultanta si management in industria ospitalitatii). Deocamdata, in Bucuresti sunt 4.800 de spatii de cazare, dar specialistii considera ca mai sunt necesare inca 4.000 de camere pentru a se ajunge la 9.000 de spatii, minimum necesar unei capitale europene. Analistii Peacock Hotels arata ca aceasta capacitate va putea fi atinsa in urmatorii opt-noua ani.
De la inceputul anului, pe piata bucuresteana s-au deschis Golden Tulip Bucuresti, Rembrandt Hotel, Ibis Parlament Continental si urmeaza Times Hotel, Tulip Inn si poate mult-asteptatul Novotel, a carui constructie a demarat dupa mai mult de un an de amanari.
Novotel, care va face parte din lantul Accor, va fi un hotel de patru stele si va fi construit de o companie franceza, Bouygues, fiind amplasat langa Palatul Telefoanelor. Investitia totala este estimata la 39 milioane euro. Piata bucuresteana este dominata de hoteluri de trei stele, cererea fiind in continuare foarte mare. Un studiu Colliers arata ca trei din zece turisti straini care vin in Romania se cazeaza in Bucuresti, in special in cele 3.000 de camere disponibile, clasificate la trei stele.

Olandezii investesc in hoteluri din Capitala

Peacock Hotels, reprezentantul in Romania si Moldova al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts, estimeaza ca, pana la sfarsitul lui 2006, va avea in portofoliu zece hoteluri francizate. Dintre acestea, sase se vor deschide in 2005, spune Paul Marasoiu, presedinte al Peacock. Compania olandeza Golden Tulip este o firma privata de franciza care include circa 260 de hoteluri in 41 de tari. O investitie inedita a fost deschiderea in primavara acestui an a primului business boutique hotel situat in Centrul istoric al Bucurestiului.
Rembrandt Hotel a fost gandit ca o bijuterie care sa ajute relansarea zonei istorice a Capitalei. Construit in cladirea unei foste banci, ridicata in 1925, hotelul se adreseaza in special oamenilor de afaceri.
Golden Tulip Bucuresti, clasificat la patru stele, are 83 de camere, dintre care doua apartamente, un restaurant si un bar, precum si patru sali de conferinte, fiecare cu o capacitate de 60 de locuri. Investitia totala a hotelurilor Golden Tulip: 35-36 milioane euro.
Rembrandt Hotel, clasificat la trei stele, are 15 camere personalizate si ofera o gama completa de servicii pentru oamenii de afaceri, inclusiv Klein Bar&Bistro. Investitia: aproximativ un milion euro.
Times Hotel, care va fi un hotel de patru stele, va avea 70 camere, patru sali conferinte, un restaurant, bar de zi cu terasa, club de zi cu terase. Investitia: 6 milioane euro.
Ibis Parlament Continental, de trei stele, are 161 de camere, un restaurant, sase sali de conferinta, un bar de zi cu 48 de locuri, un centru de fitness si parcare proprie pazita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri