S.C. Sigma Towers S.R.L., la care actionar majoritar este patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Paszkany Arpad, a semnat un parteneriat cu operatorul hotelier international „Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc.”, care va deschide in Romania hotelul „Sheraton Cluj”.
Hotelul va fi parte a Tower I, din cadrul investitiei denumite generic Sigma Towers – care va contine doua turnuri a cate 27 de etaje, Tower I si Tower II – iar constructia va incepe in anul 2009 si va fi finalizata in 2012, conform NewsIn.

“Semnarea parteneriatului cu S.C. Sigma Hotels S.R.L. marcheaza expansiunea companiei Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. in tarile din Europa de Est. Astfel, Hotel Sheraton se va deschide in premiera in Romania la Cluj-Napoca, datorita faptului ca orasul este considerat a fi un important centru economic si se armonizeaza perfect cu valorile brandului Sheraton”, declara reprezentantii companiei.

„Suntem incantati ca vom colabora cu un operator hotelier international precum Starwood si ca vom aduce in Romania unul dintre cele mai cunoscute branduri hoteliere prin Sheraton Hotels & Resorts. Astfel, orasul Cluj-Napoca va beneficia de un hotel de cinci stele, care va oferi servicii la standarde internationale”, a declarat Nagy Zsolt, CEO Sigma Hotels S.R.L.

Acesta a mai declarat ca investitia pentru Tower I este estimata la 120 de milioane de euro, din care jumatate va reprezenta hotelul Sheraton. Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. detine aproximativ 900 de proprietati in 100 de tari si are 155.000 de angajati in toata lumea.

Ansamblul „Sigma Towers” va fi situat in cartierul Zorilor, langa complexul Sigma Business Center, se va intinde pe o suprafata de peste 2 ha si va avea o arie construita de 120.000 mp. Cele doua cladiri multifunctionale au fost botezate „Tower 1” si „Tower 2". „Sigma Towers” va include: 110 apartamente de lux marca Sheraton, cu acces securizat, 202 camere cu finisaje de lux, o sala de conferinte compusa din Grand Ballroom, Junior Ballroom, Break out room si spatii office de clasa A, dotate cu servicii complete de comunicatii si ITcomplet securizate- , precum si o parcare subterana.

„Sheraton Cluj” va mai include un restaurant de tip „all day dining”, doua restaurante tematice, o cafenea, un bar tematic si un bar situat la receptia hotelului. Mai mult, oaspetii hotelului se vor mai putea bucura de un Centru Spa si o sala de gimnastica dotata cu piscina, sauna, vestiare si baie de aburi. Cu o inaltime de 27 etaje si o suprafata de 85.000 mp, „Tower 1” are ca termen de executie anul 2012.
“Proiectantul general este S.C. ASSIX S.R.L., iar de regimul de inaltime al cladirilor si de solutiile tehnice folosite pentru proiectarea celor doua turnuri se va ocupa compania americana de arhitectura Lucien

Lagrange Arhitects, specializata in proiectarea de cladiri tip <<zgarie-nori>>, ansambluri rezidentiale, hoteluri de lux, si care este recunoscuta la nivel mondial drept una dintre cele mai profesioniste companii de profil”, se mai arata in comunicatul de presa de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri