Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca in Parang, langa Petrosani, va fi construit, de la zero, cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, proiect care va costa 68 de milioane de euro.
Conform ministrului, proiectul tehnic va fi finalizat in scurt timp si apoi se vor demara lucrarile. "Este un proiect aprobat in 2006 de catre guvern, dar apoi a fost uitat de la bugetare. Avem fondurile deja, pe langa sume de la bugetul de stat, avem si bani europeni, este vorba despre 68 de milioane de euro. Proiectul tehnic va fi finalizat in aceasta luna, deci cam in patru ani va fi viabil. Va fi cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, construit de la zero", a declarat Elena Udrea, potrivit NewsIn.

Ministrul Turismului a vizitat, vineri, zona de est a judetului Timis, orasul Faget, Cramele Recas si manastirea din lemn de la Batesti. Udrea a apreciat ca zona are un potential turistic neexploatat si asta si din vina autoritatilor locale, din vina guvernarii, dar si a lipsei fondurilor.

"Despre bisericile de lemn din Banat stiam cate ceva, dar nu stiam in ce stare de degradare sunt. Am vazut si Cramele Recas, care faceau parte dintr-un proiect, Drumul Vinului, dar care a fost gol de continut, pentru ca nu s-a facut nimic. In zona am inteles ca este si o herghelie, poate deveni obiectiv turistic pentru amatorii de echitatie. Mai este si lacul Surduc, care poate fi promovat, pentru ca turistii sa nu mai mearga numai la Balaton, in Ungaria. Sunt proiecte pe termen lung, care pot fi dezvoltate de autoritatile locale, cu sprijinul parlamentarilor", a declarat Elena Udrea.

Despre proiectul "Drumul vinului", ministrul a precizat ca acesta trebuie continuat, cu masuri concrete, pentru a se face legaturi directe intre cramele din tara. Cei interesati ar putea lua parte la culesul viitor si la procesele tehnologice ulterioare. In proiectele de viitor ale ministrului PDL intra si atragerea turistilor in zona Pades, dupa model german. Aici s-ar putea crea zone de camping si de practicarea enduro. In plus, la Pades exista o idee de creare a unei partii, pe versanul de nord. Pentru acest proiect exista studii, dar nu exista finantare, asa ca ar putea fi inclus, pe viitor, in programul "Superschi in Carpati".

"I-as indemna pe toti sa investeasca in turism, pentru ca dupa ce vor trece momentele de criza, domeniul va cunoaste o dezvoltare puternica. In toata tara exista zone neexploatate turistic, pe care trebuie sa le reabilitam si sa le promovam, altfel ele nu exista", a subliniat ministrul PDL. In privinta bugetului primit de minister pentru anul in curs, Udrea a declarat ca nu este foarte multumita, la fel ca si alti ministri, dar ca este de ajuns si atat, pentru ca "s-au respectat conditiile crizei economice".

Dupa ce a luat parte la o conferinta de presa la sediul PDL Timis, Elena Udrea a recunoscut ca merge la mall, pentru a face "turism de shopping".

Elena Udrea a luat parte si la un miting electoral la Faget, unde duminica vor avea loc alegeri. Udrea a venit sa confirme sprijinul PDL pentru candidatul acestui partid la postul de primar. Dorel Covaci, membru PSD, a devenit deputat, in urma alegerilor din toamna. In zona s-au aflat azi si liderii PSD, in frunte cu Mircea Geoana, dar si cei ai PNL, condusi de Ludovic Orban.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri