Gradul de ocupare al hotelurilor din Capitala a inregistrat o scadere de 26,4% in primele trei luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, arata un studiu efectuat de compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Hotels.
Astfel, Bucurestiul este orasul cu cel mai drastic declin din Europa Centrala si de Est, urmat de Varsovia care a scazut cu 21,6%. In ambele cazuri moneda locala a cunoscut o depreciere semnificativa fata de dolarul american si de euro.

Nivelurile de ocupare a hotelurilor din Viena pentru T1 din 2009 sunt cu aproximativ 12.6% mai mici decat in T1 2008. Un factor decisiv in acest sens este scaderea numarului de calatori ce sosesc pe aeroportul din Viena, respectiv cu un procent de 14.8% in T1 2009, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Spania, SUA si Italia sunt tarile de unde calatorii au scazut drastic ca numar. Cu toate acestea, Viena a inregistrat cea mai mica scadere din toata regiunea in ceea ce priveste performantele hoteliere.

In Bratislava, Budapesta si Praga, nivelul de ocupare in T1 2009 a scazut cu peste 20% in comparatie cu T1 2008 (Bratislava -25.8%, Budapesta -24.1% si Praga -22.9%). Numarul de pasageri de pe aeroportul din Bratislava a scazut cu 30% in primele trei luni din 2009 in comparatie cu aceeasi perioada din 2008, in vreme ce hotelierii din Praga au inregistrat scaderi semnificative ale numarului de vizitatori din Marea Britanie si SUA.

CB Richard Ellis Hotels este un grup de consultanta imobiliara dedicat exclusiv industriei hoteliere. CB Richard Ellis Hotels ofera servicii de consultanta pentru vanzarea, evaluarea, finantarea, dezvoltarea si managementul activelor din domeniul hotelier.

Cu sediul central in Londra, grupul are birouri in Irlanda, Franta, Spania, Italia si CEE (Europa Centrala si de Est) cu echipe specializate in domeniul hotelier in Statele Unite si in regiunea Asia-Pacifi.

In 2008, valoarea combinata a activelor vandute si evaluate de CBRE Hotels in intreaga lume a deposit suma de 23.5 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri