Interesul investitorilor fata de industria hoteliera din Statele Unite a fost reaprins de eforturile recente ale companiilor hoteliere de a tempera planurile de expansiune si de a reduce costurile, pe fondul recesiunii, arata un raport recent intocmit de Jones Lang LaSalle Hotels, citat de Reuters.

In primul trimestru, 23 de fonduri au intocmit strategii de investitii bazate pe industria hoteliera, potrivit raportului, citat de NewsIn.

Dintre aceste fonduri, cel mai mare este Blackstone Real Estate Partners 6, in valoare de 10,9 miliarde dolari, ce a investit pana in prezent 4,1 miliarde dolari. Celelalte 22 de fonduri urmaresc sa colecteze capital total in valoare de 11,1 miliarde dolari.

"Piata tranzactiilor hoteliere, desi nelichida in prezent, este sustinuta de un nivel semnificativ de capital "marginal", ce ar putea deveni foarte activ in contextul in care preturile continua sa scada", precizeaza autorii studiului.

Perspectivele companiilor hoteliere raman slabe in 2009, iar venitul per camera disponibila, un indicator cheie al industriei, va continua sa scada in acest an.

Criza creditelor a facut ca obtinerea unor imprumuturi pentru constructii, achizitii sau extindere sa fie mai dificila pentru unele companii, desi investitorii cu un nivel mai redus al datoriilor vor fi in avantaj, potrivit raportului.

Ca urmare a scaderii numarului calatoriilor in interes de serviciu, companiile reduc numarul camerelor disponibile. Jones Lang LaSalle estimeaza 102.000 pentru acest an, un declin de 25% fata de 2008.

Insa firma de consultanta prevede ca scaderea ofertei va pozitiona bine industria in momentul revenirii cererii.

"Scaderea ar putea ajuta la eliminarea unor proprietati mai vechi, ceea ce va reduce numarul de camere in pietele cu oferta excedentara", arata studiul.

Studiul mai subliniaza ca serviciile hoteliere selecte au depasit performantele industriei. Hotelurile din acest segment includ Residence Inn, al grupului Marriott International Inc si Hampton Hotels and Suites, al grupului Hilton.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri