Ministerul Turismului (MT) a declasificat de la cinci la patru stele hotelul Palm Beach din Mamaia in urma unui control care a avut loc pe 3 iunie, potrivit reprezentantilor ministerului.
Astfel, in urma controlului de la inceputul lunii iunie reprezentantii Directiei Generale de Control si Protectie a Turistilor din cadrul Ministerul Turismului, s-a constatat ca hotelul nu avea spatii pentru comercializarea diverselor produse, nu avea portar sau personal angajat care sa care bagajele clientilor si ii lipsea sistemul de trezire a oaspetilor, informeaza NewsIn.

Potrivit site-ului oficial, hotelul are 68 de camere, doua sali de conferinta, piscina si restaurant.

Angajatii hotelului au declarat ca nu stiu nimic de declasificarea structurii de cazare, pe site-ul unitatii de cazare pastrandu-se clasificarea de cinci stele. "E declasificat la patru stele? Noua nu ni s-a comunicat nimic in legatura cu declasificarea", au declarat angajatii hotelului.

Dupa declasificarea hotelului Palm Beach, in Mamaia au mai ramas doar trei hoteluri de cinci stele, respectiv Rex, Vega si hotelul Mamaia, detinut de Ministerul Turismului.

In replica, proprietarul hotelului, libanezul Clarbel Maroun, a declarat ca va da in judecata Ministerul Turismului pentru ca in urma controlului din 3 iunie i-a declasificat abuziv structura de cazare de la cinci la patru stele.

"De la data incheierii procesului verbal de declasificare de la cinci la patru stele (3 iunie, n.r) am 15 zile termen de contestare in instanta a deciziei. Astfel , pana joi, 18 iunie, voi da in judecata Ministerul Turismului, pentru ca ne-au declasificat in mod abuziv. Ne-au cerut lucruri pe care alte hoteluri de cinci stele din Mamaia nu le au, inclusiv hotelul pe care ei il detin in statiune'', a declarat Maroun.

Omul de afaceri libanez sustine ca singurul lucru pe care serviciul de birou al hotelului nu-l ofera clientilor este cutter-ul, restul, respectiv mapa, pixul si notebook-ul sunt oferite de unitatea de cazare.

''Ministerul a vrut sa avem si cutter, dar le-am spus ca este periculos pentru copii si turisti. Le-am spus ca este o arma de crima, copii se pot rani, iar turistii se pot ataca unii pe altii. Pun si cuttere in camera daca imi cer asta in scris", a afirmat Clarbel Maroun.

Potrivit acestuia alta cerinta a corpului de control al MT e existenta unui lift pentru personal, obligatoriu pentru structurile de cazare de cinci stele care au mai mult de 50 de camere.

''Noi avem 50 de camere si le-am spus ca renunt la o camera, si astfel nu mai avem nevoie de lift pentru personal. Am inceput deja demersurile pentru a renunta la o camera. Mi-au mai spus ca avem nevoie de grup electrogen, si le-am spus ca voi cumpara. Au mai solicitat sistem de trezire, desi noi avem trezire de la receptie sau cu ajutorul televizorului, dar ei voiau sistem electronic de trezire. O sa indeplinesc toate cerintele lor, chiar daca exista hoteluri de cinci stele in Mamaia care nu au asa ceva, a adaugat proprietarul hotelului.

In urma unui control efectuat saptamana trecuta, un alt hotel de cinci stele, Athenee Palace Hilton din Capitala, este in pericol de a fi declasificat daca nu rezolva problema parcarii, indispensabila unei structuri de cazare de cinci stele, si daca nu reclasifica hotelul pe noua companie care il administreaza.

George Copos, proprietarul Hotelului Athenee Palace Hilton din Capitala, a depus vineri, 12 iunie, la MT, cerere de reclasificare pe numele noii societati care administreaza unitatea hoteliera, respectiv Ana Hotels, potrivit reprezentantilor MT.

In urma unui control efectuat saptamana trecuta de Ministerul Turismului (MT), s-a constatat ca hotelul avea certificat de clasificare emis pe numele unei alte societati fata de cea pe care functioneaza in prezent, respectiv Ana Hotels. "In urma controlului, proprietarii hotelului au primit termen de 30 de zile pentru a obtine certificat de clasificare pe noua societate", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea. Hotelul a fost si amendat cu 4.000 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri